В 32-рия ден на войната в Украйна Русия продължи с

...
В 32-рия ден на войната в Украйна Русия продължи с
Коментари Харесай

32-ри ден на войната в Украйна: Русия продължава с обстрела



В 32-рия ден на войната в Украйна Русия продължи с обстрела по цели в разнообразни точки на страната. От украинското военно разузнаване виждат в дейностите на Москва опит да бъде разграничена страната по корейски сюжет. 

Русия се пробва да разцепи Украйна и да образува територия под собствен надзор, откакто не съумя да превземе цялата страна, съобщи шефът на военното разузнаване Кирило Буданов. 

" На процедура това е опит за основаване на Северна и Южна Корея в Украйна, " уточни той и добави, че Украйна скоро ще пристъпи към партизанска битка в окупираните територии от съветските сили.

Русия продължава офанзивите против гражданска и военна инфраструктура в обсадения град Мариупол. Според английското министерство на защитата съветските сили напредват към регионите към донбаските " републики " " откъм Харков на север и откъм Мариупол на изток ".

Днес водачът на самопровъзгласилата се и приета от Русия Луганска национална република  позволи неотдавнашен референдум за присъединение към Русия. Според украинското външно министерство обаче, той не би имал никаква правна стойност.

Без вода, парно и ток е популацията на обсадения град Чернигов, заяви в " Телеграм " началникът на районната администрация Вячеслав Чаус. Има дефицит на храна и вода.

А президентът Володимир Зеленски още веднъж изиска оръжия от държавите-членки на НАТО. По думите му, Украйна се нуждае единствено от 1% от танковете и самолетите на Алианса.

Според данни на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида 1119 цивилни са починали, а 1790 са били ранени от началото на съветската инвазия в Украйна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР