В 17 часа днес изтича крайният срок за подаване на

...
В 17 часа днес изтича крайният срок за подаване на
Коментари Харесай

Последен ден за подаване на документи в СЕМ за шеф ва БНТ

В 17 часа през днешния ден изтича крайният период за подаване на документи в Съвета за електронни медии от претендентите за общоприет шеф на Българската национална телевизия. На 29-ти юни Съвет за електронни медии ще избере новия началник на публичната медия. До края на работния ден през вчерашния ден в Съвет за електронни медии към момента нямаше импортирана нито една кандидатура.

Съгласно одобрената от Съвета за електронни медии процедура, претендентите за общоприет шеф на Българската национална телевизия подават документите си персонално. Те ползват и концепцията си за развиване на публичната телевизия. В период до 15 юни Съвет за електронни медии оповестява на интернет страницата си претендентите, които са позволени до присъединяване в процедурата, а до 23 юни ще стане ясно кои от тях ще преминат до идващия стадий – чуване.

Изслушването ще се организира на 27-ми и 28-ми юни. На 29 юни медийният регулатор дефинира с решение претендента, определен за общоприет шеф на Българска национална телевизия. Ако никой от претендентите не получи минимум три гласа, един час по-късно се насрочва второ съвещание. В случай че и на него не бъде определен общоприет шеф, час по-късно се насрочва ново съвещание. Ако и на третото следващо съвещание не бъде определен общоприет шеф на Българска национална телевизия, процедурата се приключва.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР