В 17:00 часа в Агенция Пътна инфраструктура започна отварянето на

...
В 17:00 часа в Агенция Пътна инфраструктура започна отварянето на
Коментари Харесай

Пътната агенция отново отваря оферти за изграждането на тол системата

В 17:00 часа в Агенция " Пътна инфраструктура " стартира отварянето на офертите за създаване на тол системата за тежкотоварни коли, която се бави към този момент повече от година. Подадените предложения са общо шест, заяви Българска национална телевизия.

Фирмите, които вземат участие са обединяване на български и задгранични компании, измежду тях има и маджарски консорциум с опит в построяването на тол системи. До късно ще продължи отварянето на шестте кашона с хиляди страници документи.

Фирмите, подали предложения, са " Обединение БГ път ", " Капи трафик солюшънс ", " Толлнет АД ", " Сиела норма " АД, " Обединение телетол " и " Консорциум тол България ".

За една година 14 са жалбите против публичната поръчка. Това заяви пред държавната телевизя ръководителят на Комисията за защита на конкуренцията Юлия Ненкова. ТЕ са главно от компании за общо строителство с доста невисок капитал, компании с съвсем никакви облаги, маджарски, чешки компании са жалбоподателите, демонстрират данните на антимонополното ведомство. И сега има две висящи тъжби против търга.

Седем от жалбите са прегледани и отхвърлени. Мотивите на сходни компании са най-много къси периоди на поръчката. Други се жалват, че не е ясно дали изпълнителят би трябвало да купи бордовите устройства за ТОЛ системата, да вземем за пример.

" Ние юристите го споделяме - това е корист с право, тъй като всъщност жалбите не са основателни, просто се пишат тъжби, с цел да може да се стопира процедурата, да се протака във времето ", изяснява ръководителят на комисията Юлия Ненкова.

Средно една тъжба се преглежда 30 месеца, което бави всеки търг.

Тъкмо обжалването на всяка процедура докара до това държавното управление да разгласи, че обжалванията продължат, ще построи системата с 200 млн. лева от бюджета.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР