Уволняват полицайката Симона Радева, подпомогнала Георги Семерджиев. Това обяви вътрешният

...
Уволняват полицайката Симона Радева, подпомогнала Георги Семерджиев. Това обяви вътрешният
Коментари Харесай

Уволняват дисциплинарно Симона Радева, 40 полицаи са действали в полза на Семерджиев

Уволняват полицайката Симона Радева, подкрепила Георги Семерджиев. Това разгласи вътрешният министър Иван Демерджиев, съобщи Българска национална телевизия. Доклад на Инспектората към Министерство на вътрешните работи е потвърдил, че тя е помогнала на Семерджиев при жестоката злополука на бул. " Черни връх ", при която починаха две девойки.

Установени са още трима чиновници на управителни постове, които са помогнали на Семерджиев да получава по-леки санкции при многочислените си пътни нарушавания през годините.

В петък получихме извънредно обстоен отчет на инспектората, който сподели стряскащи данни. В него има данни, че почти 40 полицейски чиновници по един или по различен метод са нарушили отговорностите си или не са ги изпълнили задоволително съзнателно. Знаете, че има две висящи формирани дисциплинарни производства. По едно от тях, това, което касае полицайката Радева, прочее служител на реда е мъчно да се каже за човек, който е направил такива действия, има задоволително данни, предявени са ѝ тези данни, предстои на дисциплинарно наказване уволняване.

 

Трима управителни чиновници да вземем за пример са разрешили да бъде административно осъдено лицето Семержиев, в случай, че е имало задоволително данни за осъществени закононарушения от него, т.е. материалите трябвало да бъдат докладвани на прокуратурата.

 

Ще има уволнения за всеки един от тези чиновници, за който се съберат задоволително доказателства, имам вяра, че ще има и на управителните чиновници, за които загатнах доскоро. Те са трима ", сподели Иван Демерджиев - длъжностен министър на вътрешните работи.

 

Министърът на вътрешните участва на откриването на съвещанието на Държавно-обществената комисия по сигурност на придвижването по пътищата, която разисква незабавни ограничения за понижаване на пътнотранспортния травматизъм, съобщи Новини.бг.

 

Още при встъпването си в служба като началник на Министерство на вътрешните работи подчертахме въпросите с пътната сигурност и травматизмва по пътищата като наш приоритет. Заявихме го с ясното схващане, че нещата там по никакъв начин не са добре, заяви Иван Демерджиев.

„ Набелязахме като наш приоритет битката с водачите, които карат след приложимост на наркотични субстанции, алкохол, без свидетелства за правоуправление. Извършихме редица инспекции в тази тенденция, те имат своите резултати “, добави той.

Демерджиев добави, че главните ограничения се ползват от 16 август, по тази причина ще обявим нашите данни на 16 септември.

" Не може повече да се търпи развиването на този развой в тази посока, и би трябвало да излезем от тази наклонност, като променим обстановката. Мерките не би трябвало да са инцидентни и симптоматични, а би трябвало да са перманентни и да доведат до резултати. За мое благополучие, цялото държавно управление одобри моята тактика, и министър председателят Гълъб Донев разгласи това като приоритет на служебното държавно управление ", сподели още служебният вътрешен министър.

„ Днес е значимо да набележим идващите стъпки и тактики за справяне с този проблем. Всяка институция, която има своята отговорност, би трябвало да се включи. Разчитам извънредно доста на решенията, които ще се вземат. Така че още идната година да отчетем прогрес в тази сфера, и да сме спокойни, че сме създали нужното войната по пътищата да се приключи “, добави Демерджиев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР