Уволних проф. Балтов за неспазване на етичните норми и трудовия

Уволних проф. Балтов за неспазване на етичните норми и трудовия ...

Новият шеф на “Пирогов“: Уволних Балтов за неспазване на етичните норми и трудовия кодекс


Уволних проф. Балтов за неспазване на етичните норми и трудовия кодекс. Това обяви новият директор на “Пирогов“ проф. Иван Поромански в събота пред бТВ. Балтов беше отстранен като директор на "Пирогов" след скандал с фалшиви хоспитализации през юли, а в средата на септември беше уволнен и като редови лекар от спешния институт.

“Когато постъпих като директор на “Пирогов“ ми беше поднесена докладна от проф. Енчев, завеждащ клиниките по ортопедия и травматология и приятел на Асен Балтов, в която той предлагаше Балтов да стане началник на операционния блок“, каза Поромански. Балтов отдолу бил разписал, че е съгласен, т.е. той е назначил сам себе си, разказа Поромански.

Тогава той разпоредил проверка на трудовото досие на Балтов, където били установени множество други нарушения, заради които той бил уволнен.

“Това, което Балтов изнесе в медиите като заповед за уволнение, е заповедта да му се изплатят дните отпуск. Истинската заповед за уволнение е три страници и половина. Уволнението е направено по законовия ред“, категоричен бе Поромански.