Уволненият шеф на дирекция „Вътрешна сигурност“ в Министерството на вътрешните

...
Уволненият шеф на дирекция „Вътрешна сигурност“ в Министерството на вътрешните
Коментари Харесай

ИЗНЕНАДА: Гешев назначи в Прокуратурата уволнения шеф на „Вътрешна сигурност“ в МВР

Уволненият началник на дирекция „ Вътрешна сигурност “ в Министерството на вътрешните работи Стефчо Банков е бил назначен във Върховна касационна прокуратура. Той заема длъжността прокурорски асистент. Това излиза наяве от декларациите за имущество и ползи от Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, които самият Банков е подал преди два месеца.

Информация за извоювания от Банков конкурс за позицията прокурорски асистент липсва в уеб страницата на прокуратурата.

Банков беше уволнен поради свои медийни изказвания от служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков през месец май 2021 година, като това разкри точно някогашният шеф на „ Вътрешна сигурност “. Преди това той бе трансфериран на поста шеф в „ Звено за подкрепяне на министъра “ в интервал от три месеца, защото дирекцията бе посочена като една от службите, които са употребявани при подслушване по време на митингите, свързани с настояването на оставките на кабинета „ Борисов “ и основния прокурор Иван Гешев.

Към сегашния миг Стефчо Банков води каузи против Министерство на вътрешните работи, поради уволнението му от директорския пост във „ Вътрешна сигурност “, както и поради назначението му като асистент на министъра. Второто дело някогашният деректор е изгубил на първо инстанция, второто към момента не е завършило.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР