Уволненият от предишното Народно събрание председател на Сметната палата Цветан

...
Уволненият от предишното Народно събрание председател на Сметната палата Цветан
Коментари Харесай

Уволненият шеф на Сметната палта Цветан Цветков не бе допуснат в сградата

Уволненият от предходното Народно заседание ръководител на Сметната палата Цветан Цветков не беше позволен да влезе в постройката на институцията. Той твърди, че е възобновен на длъжността от Конституционния съд, който през юни разгласи освобождението му като нелегално.

Цветков сподели заповед, издадена от сегашния ръководител на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева, с която от през вчерашния ден краткотрайно се не разрешава достъпа на външни лица.

Според него аргументите са политически и е опит да се скрие по какъв начин е ръководена институцията през 6-те месеца, в които той е бил отвън нея. Цветков разгласи, че ще търси правата си по правосъден път.

Той беше освободен като ръководител на Сметната палата на 20 януари по самодейност на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Български напредък " в 48-ия парламент. Конституционния съд се произнесе на 22 юни, обявявайки решението за уволнението му за противоконституционно.

В момента тече процедура по желание на ръководител. Процедурата беше удължена, а срокът за избор на нов шеф изтича на 14 юли.

Снимка: БНТ
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР