Уволненият от предишното Народно събрание председател на Сметната палата Цветан

...
Уволненият от предишното Народно събрание председател на Сметната палата Цветан
Коментари Харесай

Уволненият председател на Сметната палата във вторник ще отиде на работа

Уволненият от предходното Народно заседание ръководител на Сметната палата Цветан Цветков има намерение във вторник да се върне на работа.

" Във вторник би трябвало да съм на работа, на 11 юли. Аз ще отида ", сподели Цветков пред Би Ти Ви откакто уволнението му за нелегално.

 Гласуването за шефове на регулаторите ще стартира, въпросът е кой ще взе участие Гласуването за шефове на регулаторите ще стартира, въпросът е кой ще взе участие

Той по самодейност на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Български напредък ". Обяснението бе, че мандатът му е изминал преди една година, през 2022 година Реалната причина обаче беше позицията му по лазследването на проблема " Нексо " откакто разгласи, че Сметната палата не е разкрила нарушавания при финансирането на " Демократична България ". На неговото място застъпи негова заместничка, чийто мандат също беше изминал.

 Съдът: Депутатите са отстранили началник на Сметната палата в нарушаване на конституцията Съдът: Депутатите са отстранили началник на Сметната палата в нарушаване на конституцията

Връщането на Цветков на работа съответствува по време със по желание на нов ръководител. Срокът за номинации беше удължаван два пъти и изтича на 14 юли.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР