Уволненият каталунски премиер Карлес Пучдемон и още четирима бивши министри

...
Уволненият каталунски премиер Карлес Пучдемон и още четирима бивши министри
Коментари Харесай

Властите в Белгия освободиха Пучдемон, но без право да напуска страната

Уволненият каталунски министър председател Карлес Пучдемон и още четирима някогашни министри са освободени от управляващите в Белгия под избрани условия, съобщи Би Би Си. Вчера Пучдемон и министрите, за които в петък испанският съд издаде европейска заповед за арест, се предадоха на белгийската полиция и бяха арестувани.

Сега арбитър е разпоредил, че петимата няма да могат да напущат Белгия без правосъдно позволение. Освен това те би трябвало да дават действителен адрес и да се явяват персонално на всички правосъдни съвещания, както и да се отзовават на призовки от полицията или съда, оповестява Българска телеграфна агенция.

Петимата каталунски сепаратисти се явиха пред белгийски арбитър следовател през вчерашния ден следобяд и разпитът им продължи до вечерта.

Очаква се те да се изправят пред съда в Белгия до 15 дни, който да прегледа настояването на Испания за екстрадиция. Би Би Си отбелязва, че Белгия има най-много 60 дни, с цел да върне петимата в Испания, само че в случай че те не подхващат правни дейности, изгонването им може да се реализира доста по-рано.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Кризата в Каталуня (128)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР