Уволнението на бившия командващ 58-а армия с комбинирани въоръжения генерал-майор

...
Уволнението на бившия командващ 58-а армия с комбинирани въоръжения генерал-майор
Коментари Харесай

ISW: Руски олигарси командват армията

Уволнението на някогашния командващ 58-а войска с комбинирани въоръжения генерал-майор Иван Попов продължава да провокира гневна реакция против съветското военно командване и съветското гражданско управление.

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW) за обстановката на фронта в Украйна.

Руските военни блогъри настояват, че уволнението на Попов демонстрира, че съветското военно командване потиска по нездравословен метод мнението на командирите за обстановката на фронта и че съветското командване е не запомнило, че главният му приоритет е запазването на персоналния състав .

Руски боен сътрудник твърди, че уволнението на Попов илюстрира тежък проблем както с съветското военно управление, по този начин и с гражданското управление на Русия.

Военният сътрудник упреква цивилното управление, че постоянно потиска и пренебрегва отчетите от фронта и че не съумява да активизира вярно съветската отбранителна индустриална база (ОИБ) за военните старания.

Военният сътрудник твърди, че съветските елити и предприемачи имат съглашения с съветското военно командване, които лимитират съветските военни дейности на терен , с цел да се избегне накърняване на икономическите ползи - давайки предполагаем образец за отвод на съветските сили да нападат град, с цел да запазят промишлено дружество, благосъстоятелност на съветски предприемач.

Преди това Пригожин упрекна съветските олигарси, че са измамили Путин и съветската общност, с цел да стартират нашествието в Украйна и да си поделят активите на окупираните украински територии.

Военният сътрудник също по този начин предизвести, че съветската командна верига в Украйна продължава да деградира и че обстановката " стартира да кипи ".
 Бивш съветски посланик: Путин се смее на НАТО
Бивш съветски посланик: Путин се смее на НАТО

Докато американските стратези обмислят някакви благоприятни условия в своите кабинети, украинците умират

Уволнението на Попов разкри ново равнище на угриженост за фракционната динамичност и деградиралите командни структури в съветската войска след протеста на Пригожин от 24 юни и евентуално ще служи като точка на невралгия в съветското осведомително пространство в обозримо бъдеще .

Руският президент Владимир Путин също по този начин уточни, че има намерение да резервира групата " Вагнер " като единна бойна мощ, а не да я разрушава, само че се стреми да отдели финансиста на " Вагнер " Евгений Пригожин от управлението и силите на " Вагнер ". В изявление за съветския вестник " Комерсант ", оповестено на 13 юли, Путин удостовери, че на 29 юни се е срещнал с Пригожин и 35 командири на " Вагнер ".

Путин твърди, че е предложил на бойците от " Вагнер " опцията да служат под командването на пълководец от " Вагнер " (с повиквателна " Седа " ), който е командвал силите на " Вагнер " през последните 16 месеца, което още един път удостоверява предходната оценка на ISW, че Кремъл се стреми да резервира " Вагнер " като сплотена бойна мощ, като в същото време я отдели от Пригожин.

Путин твърди, че " доста от командирите [на Вагнер] са кимнали " в отговор на предлагането му, само че Пригожин, " който седеше пред персоналния си състав и не ги видя да кимат ", сподели, че командирите на " Вагнер " не са съгласни с решението. Путин евентуално е наблегнал на другия отговор на Пригожин, с цел да показа Пригожин като проблем в контрастност с лоялните командири от  " Вагнер ". Бившият съветски офицер и гневен националист Игор Гиркин означи, че разказът на Путин за срещата на 29 юли го показва като отстъпващ пред настояванията на Пригожин, само че крайният резултат от срещата на 29 юли не е явен.

На пряк въпрос на " Комерсант " за бъдещето на " Вагнер " като бойна единица, Путин продължава да поддържа неуместното разбиране, че в Русия не съществуват частни военни компании (ЧВК). Прессекретарят на Пентагона бригаден военачалник от Военновъздушни сили Пат Райдър съобщи на 14 юли, че силите на " Вагнер " не вземат участие във военните интервенции в Украйна в значими поддържащи или бойни функции.
 Путин: ЧВК
Путин: ЧВК " Вагнер " не съществува

Частните армии въпреки всичко били проблем за Русия

ISW и преди е следила съветски източници, които оповестяват, че силите на " Вагнер " не вземат участие в бойни интервенции в Украйна.

На 14 юли беларуски държавни и самостоятелни източници потвърдиха, че инструктори от групата " Вагнер ", които преди този момент са били ситуирани в Африка, са пристигнали на полигони в Беларус . На 14 юли беларуското Министерство на защитата (МО) разгласява фрагменти, на които се вижда по какъв начин инструктори на Вагнер образоват беларуски териториални войски покрай Асипович, Могильовска област.

Беларуски вътрешен източник твърди, че инструкторите на Вагнер от африканския контингент на Вагнер (който източникът разказва като " Африкански корпус на Вагнер ", макар че не е известно дали това е публично наименование) са пристигнали в Беларус на 11 юли с ескорт от окупираната Луганска област.

Беларуският вътрешен източник допуска, че " Вагнер " се стреми да ротира войските на африканския си контингент и че идването на някои инструктори в Беларус е част от по-широкообхватни старания за ротация на войските.

Руски боен блогър твърди, че единствено част от африканския контингент на " Вагнер " е напуснал Африка и че в приемащите африкански страни остават задоволително войски , които да извършват предоставените задания.

Международните командири на " Вагнер " евентуално идват в Беларус, с цел да приготвят инфраструктурата за образование и да основат условия за идването на постоянните сили на " Вагнер ", за които се оповестява, че ще се разпрострат в Беларус при започване на август, откакто излязат в отпуск и бъдат реорганизирани след въоръженото въстание на " Вагнер " на 24 юни.Руските блогъри в допълнение разпространиха фотография от 14 юли, на която се твърди, че самият Пригожин се намира в Беларус или е на път за Беларус от окупираната Луганска област, само че един от блогърите означи, че актуалната роля на Пригожин във " Вагнер " остава неразбираема.
 България скрито създава снаряди за Украйна на стойност 400 млн. $?
България скрито създава снаряди за Украйна на стойност 400 млн. $?

Мунициите са платени от американска компания, договорката е от времето на служебния кабинет

На 14 юли украинските сили продължиха контраофанзивни интервенции на най-малко три сектора от фронтовата линия и съгласно известията са постигнали триумфи в някои региони. Украинският общоприет щаб заяви, че украинските сили са траяли настъпателните интервенции в направленията Бахмут, Мелитопол (Западна Запорожка област) и Бердянск (гранична зона Донецк - Запорожка област).

Украинският общоприет щаб заяви, че украинските сили са постигнали непълен триумф по направлението Била Хора-Андривка (9-15 км югозападно от Бахмут).

Украинският заместник-директор на Департамента за планиране в Главното ръководство на Украинската национална армия полковник Николай Уршалович съобщи, че украинските сили са напреднали с над 1700 метра на неуточнени места в Мелитополското направление .

Руски военни блогъри настояват, че украинските сили са постигнали местен пробив на съветските отбранителни линии северно от Прютне (на 15 км югозападно от Велика Новосилка).
 Дания прати стратегическа помощ на Украйна
Дания прати стратегическа помощ на Украйна

Подкрепа против съветската експанзия

На 14 юли съветските сили нанесоха още една серия от удари с безпилотни самолети Shahed в Украйна. Украинският общоприет щаб заяви, че съветските сили са изстреляли 17 безпилотни летателни апарата Шахед-131/136 от Краснодарския край и ракета С-300 по цели в Украйна и че украинската противовъздушна защита е свалила 16 от изстреляните безпилотни летателни апарати.

Украински източници оповестиха, че съветските сили са се прицелили в Одеска, Николаевска и Днепропетровска област .

Руски източници настояват, че неизяснен брой съветски безпилотни летателни апарати Шахед-131/136 са нанесли удари по украинска военна инфраструктура в Кривой Рог, Днепропетровска област.

Руските управляващи задържаха някогашния чиновник на Федералната работа за сигурност (ФСБ) Михаил Поляков, за който се твърди, че е админ на няколко известни телеграм канала, отразяващи вътрешната политика на Кремъл. Московската полиция задържа Поляков по обвинявания , че е изнудвал неуточнени съветски политици и предприемачи.

Руски източници настояват, че Поляков ръководи канала " Кремълска перачница " и е обвързван с или админ на телеграм каналите " Brief " и " Siloviki ".
 За Лондон е все по-вероятно Суровикин да е уволнен след протеста на
За Лондон е все по-вероятно Суровикин да е уволнен след протеста на " Вагнер "

Хипотезата се ускорява от повишения публичен профил на заместника му

" Brief " и " Siloviki " обаче отхвърлят Поляков да е обвързван с техните канали.

Тези три телеграмни канала рутинно спекулират с вътрешната политика на Кремъл и динамичността сред съветските политически фракции и разпространяват забележителни клюки в съветското осведомително пространство.

Каналите, които спекулират с вътрешната политика на Кремъл, съставляват характерна ниша в съветското осведомително пространство, а задържането на Поляков подсказва, че Кремъл може би има намерение да потисне спекулациите с вътрешната политика след протеста на " Вагнер " .

Украинският висш главнокомандващ военачалник Валерий Залужний призна, че украинските сили водят акция за блокиране на съветски военни обекти в Русия.

Вестник " Вашингтон пост " цитира Залужний да споделя, че Украйна употребява оръжия локално произвеждане, с цел да нанася удари по съветски военни цели в Русия, заради опасенията на Запада, че украинските сили употребяват оръжия, предоставени от Запада, против съветска територия.
 Валерий Залужний: Защо би трябвало да запитвам някого за позволение какво да върша на вражеска територия?
Валерий Залужний: Защо би трябвало да запитвам някого за позволение какво да върша на вражеска територия?

Украйна желае да освободи и Крим

Залужний също по този начин акцентира смисъла на украинските удари по целия спектакъл в Украйна. The Washington Post заяви, че Залужний също по този начин е декларирал, че засиленият украински заобиколен огън може да притисне съветските сили и да сведе до най-малко украинските жертви , само че че сега Украйна е подвластна от муниции от други страни за тази цел.

Залужний също по този начин удостовери желанието на Украйна да освободи Крим.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР