Увереността, мечтите, волята и положените усилия са гаранция за успеха.

...
Увереността, мечтите, волята и положените усилия са гаранция за успеха.
Коментари Харесай

Радев към абитуриентите в неравностойно положение: Мечтите и усилията са гаранцията за вашия успех

Увереността, фантазиите, волята и положените старания са гаранция за триумфа. От всеки един зависи по какъв начин ще извърви житейския си път в динамично време, изпълнено с трудности, само че и с доста благоприятни условия. С тези думи президентът Румен Радев приветства близо 100 зрелостници от випуск 2023 в балната им вечер, проведена в рамките президентската самодейност " Подкрепи една фантазия “. Традиционният абитуриентски бал за младежи в неравностойно състояние, чиито домакини са президентът Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева, се реализира посредством финансови средства, набрани от дарителска акция, оповестиха от прессекретариата на президента.

" Вие към този момент знаете по какъв начин да се борите и по какъв начин да се отнесете към всяко затруднение по този начин, че да го употребявате като трамплин за своите бъдещи триумфи “, обърна се президентът Радев към зрелостниците. На младежите, които са избрали към този момент своята специалност и са почнали да работят, президентът пожела да се трудят почтено и старателно, тъй като единствено по този начин напъните им ще бъдат възнаградени. Президентът Радев приветства и зрелостниците, които са избрали да продължат образованието си, и ги увери, че ще продължат да получават поддръжка за образование от самодейността " Подкрепи една фантазия “.

Румен Радев даде образец с историята на студентката Минка Кирилова, която присъстваше на бала и е измежду стипендиантите на " Подкрепи една фантазия “. Момичето е израснало в Дом за деца, лишени от наставнически грижи и макар компликациите е сбъднала фантазията си да продължи образованието си. Когато е на 18 години, Минка издава първата си стихосбирка, озаглавена " Дневник за фантазии ", а година по-късно към този момент учи логика на психиката, с цел да оказва помощ един ден на хората, които имат потребност да бъдат чути. " Чувството да си сбъднал една от своите най-съкровени фантазии е неописуемо и би трябвало да се изживее ", обърна се Минка Кирилова към младежите.

Държавният глава благодари на всички донори, които поддържат самодейността, както и на всички актьори, артисти, стилисти и гримьори, които благотворително се включват в подготовката на младежите за балната вечер.

" Подкрепи една фантазия " обгръща младежите от профилирани институции, които са настанени в обществена услуга от резидентен вид, приключват специфични учебни заведения за възпитаници с нарушено зрение или с повреден слух през последните две години на междинното им обучение. Експерти от Бюрата по труда по места ги съветват за бъдещата им професионална реализация и предизвикват мотивацията им за продължение на образованието. Работата по президентската самодейност " Подкрепи една фантазия “ сплотява напъните на Министерството на труда и обществената политика, Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Държавната организация за протекция на детето, Агенцията за обществено подкрепяне и Агенцията по заетостта.

На тържеството в Дом 2 на резиденция " Бояна “ участваха вицепрезидентът Илияна Йотова, министър-председателят Гълъб Донев, министърът на труда и обществената политика Лазар Лазаров, министърът на образованието и науката Сашо Пенов, министърът на младежта и спорта Весела Лечева.

Продуцентска компания " Дрийм Тийм Прадакшънс " за следващ път провежда благотворително артистичната стратегия на тържеството. Водещ на събитието беше артистът Петьо Петков. Изпълнителите и артистите, които ще поддържат самодейността на президента, са Б.Т.Р., Прея, Дивна, Део и Играта, Мойсей, " Дийп Зоун Проджект ", вокално трио " ЛаТиДа “, група " СкандаУ “, трио " Вива “, Печенката, група RDMK, танцов отбор " Пламъче “, Руслан Мъйнов, Нели Петкова, Марина Кискинова и рапърът Устата.

Сред компаниите, които поддържат самодейността, е " Кристиан оф Рома “ с екип от фризьори и гримьори, които за поредна година обезпечават подготовката на младежите с грим и прическа. Вяра Михайлова - координатор на самодейността " Красавицата и Вяра “, още веднъж провежда фотографи, които благотворително снимаха зрелостниците. От " Академия за мода “, с ръководител проф. Любомир Стойков, осигуриха бални рокли и абитуриентски костюми за младежите.

В рамките на дарителската акция в интерес на " Подкрепи една фантазия “ до този миг са набрани средства в размер на 96 180 лв.. Организациите, компаниите и жителите, които имат предпочитание да дарят средства за самодейността " Подкрепи една фантазия ", могат да го създадат по банковата сметка на Администрацията на президента:

Банковата сметка на Администрацията на Президента е:

IBAN BG 45 BNBG 9661 3000 1909 01

BIC BNBGBGSD

Банка БНБ
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР