Увеличеният брой голове, отбелязани след създадени положения от фланговете, ще

...
Увеличеният брой голове, отбелязани след създадени положения от фланговете, ще
Коментари Харесай

Световен шампион ще стане отборът с най-силни крила: Венгер

Увеличеният брой голове, маркирани след основани положения от фланговете, ще предопредели международния първенец на шампионата в Катар. Такова е мнението на шефа на световното футболно развиване на ФИФА Арсен Венгер.

След груповата фаза на международното състезание се следи растеж с 83% на головете, маркирани след положения, основани от фланга.
В разбор на групите Венгер съобщи, че се вижда наклонност тимовете да пазят центъра на последната третина от терена, което значи, че нападенията са фокусирани доста повече по фланговете.

" Отборите блокират центъра на терена, тъй че се отварят повече пространства на фланговете. Това значи, че тимовете, които имат най-силни крила, са и с максимален късмет да завоюват международното състезание ", съобщи Венгер.

Юрген Клинсман, който е член на Техническата изследователска група на ФИФА, съобщи, че моделът на групиране в отбрана оказва въздействие и върху броя на опитите за удари отвън наказателното поле.
" За тимовете е доста мъчно да пробият през средата или да стрелят, защото линиите на отбраната и полузащитата са близо една до друга ", разяснява Клинсман.

На база на статистиката се регистрира 33% понижаване на директните пробиви и превъзмогването на противник по отношение на шампионата в Русия преди четири години.

" Мисля, че това фаворизира южноамериканските тимове, те са привикнали да играят в такива тесни пространства, в кръвта им са уличните мачове ", прибавя Клинсман.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР