Увеличението на възнагражденията става възможно въз основа на заявено от

...
Увеличението на възнагражденията става възможно въз основа на заявено от
Коментари Харесай

На прощаване правителството вдигна заплатите в областните администрации

Увеличението на възнагражденията става допустимо въз основа на декларирано от регионалните администрации понижаване на числеността на личния състав им с 54 щатни бройки.

7

Средствата са утвърдени от Народното събрание при актуализацията на държавния бюджет за 2022 година Целта е стабилизиране на административния потенциал и мотивацията на чиновниците, и привличане на първокласен експертен капацитет в районните структури на администрацията.

Паралелно с процеса на оптимизация, в ход е подготовката за въвеждане на споделени услуги в региона на финансово-счетоводната активност и прекачване на оперативната счетоводна отчетност от регионалните администрации към единно звено в Министерския съвет. Споделените услуги в региона на финансово-счетоводните действия ще обзет работните процеси на настоящата отчетност по всички доходи, разноски, прехвърляния, придвижване на активи и пасиви, рекапитулация и начисляване на възнагражденията на чиновниците в регионалните администрации.

Днешното решение на държавното управление е в сходство със Споразумението на взаимно ръководство на Република България 2021-2025 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР