Увеличението е предвидено в бюджета за 2024 година и ще

...
Увеличението е предвидено в бюджета за 2024 година и ще
Коментари Харесай

Ръст с 20% на заплатите в общинските културни институти на София

Увеличението е планувано в бюджета за 2024 година и ще влезе в действие с дата 01.01.2024 година, когато бюджетът бъде признат от Столичния общински съвет.  

 

На диалози е сложена и тематиката за сериозните разлики във възнагражденията на артисти и театрални служащи и опцията тези разлики да бъдат редуцирани. Според заместник-кмета по финансите, това няма по какъв начин да бъде урегулирано в бюджета и насърчи артистите да продължат разговора със заместник-кмета по културата Яна Генова и дружно да намерят механизъм, по който общината да трансформира това в координирана политика.

 

Двете страни ще работят и за смяна на критериите за установяване на спомагателното материално стимулиране на всички заети в общинските културни институти, театри и оркестри, с цел да се понижи субективният фактор при образуването му.

 

Очаква се да бъде основана работна група с присъединяване на синдикати, актьори и представители на общината, която да изготви съглашение и общински групов трудов контракт за всички заети в общинските театри, оркестри и културни институти.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР