Увеличават скоростта на градския транспорт при реална война по пътищата.

...
Увеличават скоростта на градския транспорт при реална война по пътищата.
Коментари Харесай

Контрера, ВМРО: „Спасителите“ на София ще превърнат улиците в бойно поле

Увеличават скоростта на градския превоз при действителна война по пътищата. Това излиза наяве от план на зам.-кмета по превоз Илиян Павлов от „ Спаси София “. Поредното, меко казано, ексцентрично решение на „ Спасителите “ на София и екипа на кмета Терзиев провокира обективния яд на общинския консултант в Столичния общински съвет и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера. Позицията си той написа във фейсбук.

„ Научавам, че пресният зам.-кмет по превоза Илиян Павлов (Спаси София) е изпратил писма до транспортните оператори за увеличение на скоростта на придвижване по някои линии на автобусния и трамвайния превоз. Това са така наречен ускорения. Кадърът на спасителите предлага в някои сектори повдигане на експлоатационната скорост на рейс до 50 км./ч., а някъде и повече. Смятам това за безусловно безконтролно. Не може да орежеш разписание с над 13 минути. Този рейс ще лети ли? “, пита общинарят, който е и зам.-председател на Комисията по превоз в СОС.

Контрера задава резонни въпроси, като да вземем за пример по какъв начин ще се извършват сходни написания.  Всички сме осведомени, че когато става дума за публичен превоз постоянно би трябвало да имаме поради, че в пътническите салони се возят правостоящи, деца, възрастни хора, хора с увреждания. При висока скорост и внезапно понижаване на скоростта рискуваме произшествия с потърпевши, че даже и смъртни случаи.

„ Намаляването на интервала на придвижване посредством увеличение на експлоатационната скорост е рисково за водачите от наземния градски превоз. Как ще извършват тези написания? Ще рискуват произшествия и здравето на пасажерите, карайки бързо, или ще предпочетат да бъдат глобявани и да не им се признават курсовете заради забавяне? Невъзможна алтернатива. “, безапелационен е зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация.

Ето за какво Карлос Контрера се афишира изрично срещу едностранния и дилетантски метод на „ спасителите “ на София посредством техния зам.-кмет по превоза Илиян Павлов

„ Абсолютно неприемливо е да се усилва експлоатационна скорост без разбор и проби на терен, тъй като някой се събудил сабале и по този начин му хрумнало. А на следващия ден, когато един рейс, летящ по улиците с пасажери, катастрофира!? “, гневи се още общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация.

Припомняме, че единствено за седмица в столицата станаха няколко произшествия с трамвай, тролей и рейс, при които има потърпевши и жертва. Контрера е безапелационен, че сходни решения, касаещи пътната сигурност, живота и здравето на софиянци, би трябвало да бъдат прегледани в Комисията по превоз на СОС.

„ Ако безумните оферти на зам.-кмета Илиян Павлов се одобряват, ще носи ли той отговорност - в това число наказателна, за случаите и потърпевшите, които неизбежно ще са резултат от хвърчащите по софийските улици и булеварди рейсове и трамваи? “, пита още Контрера.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР