Увеличават се нападенията на лекари от „Спешна помощ“ в София.

...
Увеличават се нападенията на лекари от „Спешна помощ“ в София.
Коментари Харесай

Увеличават се нападенията над спешни медици в София

Увеличават се нападенията на лекари от „ Спешна помощ “ в София. От началото на годината има 10 случая на физически набези над екипи.

Всеки ден има случаи на закани от страна на недоволни пациенти. Най-често свадите сред пациенти и екипите на “Бърза помощ “ стават поради искания от страна на хората за забавени коли за спешна помощ.

По БНР Катя Сунгарска от „ Спешна помощ “ сподели още, че една от най-честите аргументи за физическите набези е алкохолното замайване, при признати други вещества, които водят до неадкватенност.

„ Често се случва и хора, които считат, че колата за спешна помощ би трябвало да стои до входа им и когато те имат проблем, незабавно екипът да стигне до тях, а когато ние не отидем на първата минута, а отидем на осмата или на десетата, към този момент това провокира експанзия най-много у околните “, означи Сунгарска.

В същото време доста огромна част от повикванията към “Спешна помощ “ са сигнали, които не са свързани с директна опасност за живота на пациента, изясняват от службата.

“Тези пациенти, които викат кола за спешна помощ, тъй като имат 38 градуса температура, тъй като са си изкълчили пръста или тъй като от една седмица ги боли нещо, те са най-агресивните. Това сме го открили в практиката. От доста от дълго време е така… “, разяснява Сунгарска.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР