Увеличаването случаите на коронавирус в Испания от последните седмици даде

...
Увеличаването случаите на коронавирус в Испания от последните седмици даде
Коментари Харесай

Драстично увеличение на смъртните случаи от коронавирус в Испания

Увеличаването случаите на ковид в Испания от последните седмици даде отражение в внезапно повишаване на умрелите от COVID-19 в страната, написа локалното издание El Pais, представено от организация " Фокус ".

Според последната информация на държавното управление, за последната седмица 131 души са умряли поради ковид, цифра, която се е усилва двойно по отношение на данните от вторник. В съпоставяне с третата седмица на юли се следи нарастване на смъртните случаи 11 пъти.

Статистиката обаче е по-тежка, в сравнение с наподобява, поради съществуващото закъснение на данни, пращани от разнообразни района в Испания, които се разгласяват в по-късна дата, правейки данните да наподобяват по-малко остри, в сравнение с са в реалност.

Например, райони като Арагон и Каталуния съобщаваха много по-високи данни на смъртност, в сравнение с статистиката, оповестена от Мадрид в последните три седмици. В Арагон да вземем за пример, на 30 юли 15 души са умряли в болница от ковид. Цифрата се усили на 35 идната седмица, а в предходните седем дни данните са за 72 души. Що се отнася до Каталуния, умрелите там са сред 52 и 75 седмично от началото на месеца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР