Увеличаването на слънчевата активност в действителност охлажда Земята, подсказва ново

...
Увеличаването на слънчевата активност в действителност охлажда Земята, подсказва ново
Коментари Харесай

Силната слънчева активност охлажда Земята

Увеличаването на слънчевата интензивност в реалност охлажда Земята, подсказва ново изследване, което ще възобнови дебата измежду научните среди за климатичните промени, написа вестник “Дейли Телеграф ”. Изследването прекатурва визията за връзката сред слънцето и световното стопляне.

Фокусирани върху тригодишен интервал сред 2004 и 2007 година, откритията ще бъдат признати от тези, които имат вяра че човешката роля в повишението на температурите на Земята е пресилена.

Докато слънчевата интензивност понижава в края на един от 11-годишните цикли на слънцето, новите данни демонстрират че количеството на светлината и топлината достигащи Земята се е нараснала, вместо да понижава. Оказваното от това влияние върху топенето на полярните ледени шапки и пресъхването на реките може заради това да е пресилено от стандартните климатични модели през интервала.

Учените имат вяра и, че може да е допустимо през идващия поврат на цикъла, когато слънчевата активност се усили, може да има охлаждащ резултат върху земната повърхнина.

Въпреки, че това може да поддържа причините на скептиците за климатичните промени в кратковременен проект, то дълготрайните разбори подсказват, че в реалност това дава още доказателства че стоплянето на планетата е натурален, повтаряем феномен.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР