Увеличаването на регулациите на имотния пазар, растящите разходи, несигурността около

...
Увеличаването на регулациите на имотния пазар, растящите разходи, несигурността около
Коментари Харесай

Какво ще се случи на пазара на луксозни имоти в света през 2019 г.

Увеличаването на регулациите на имотния пазар, растящите разноски, несигурността към Brexit и огромният размер на предлагането на нови първокласни жилища на някои пазари натежава върху цените на първокласните парцели в света. Индексът Prime Global Cities на консултантската компания Knight Frank, който следи придвижването на цените на първокласните парцели в 43 града в света, сочи, че те нарастват с най-бавния си ритъм от 2012 година

Но основни европейски градове са изключение от наклонността за закъснение на растежа, оповестява консултантската компания. Тя чака през 2019 година цените на първокласните жилища в Мадрид, Берлин и Париж да набъбнат с 6%.

Knight Frank предвижда и растеж на цените с 5% в Маями, с 3% във Ванкувър, с 2% в Лос Анджелис и Сидни, с 1% в Женева, Мелбърн и Лондон. Цените на първокласните жилища в Ню Йорк и Сингапур се чака да останат непроменени.

В същото време в Хонконг, където цените на парцелите са едни от най-високите в света, първокласните жилища може да поевтинеят с 10%. Консултантската компания планува спад на цените и в Мумбай и Дубай със надлежно 5% и 2,4%.
„ От следените 15 града основните европейски градове Мадрид, Берлин и Париж се чака да оглавят растежа на цените през 2019 година с 6%. Нормализирането на валутната политика, по-слабият стопански напредък и несигурната политическа конюнктура след Brexit ще окажат въздействие върху търсенето, само че относителната стойност на тези градове остава основен мотор “, отбелязва Кейт Евърет-Алън, сътрудник в отдела за проучване на интернационалните жилищни пазари в Knight Frank.

Според отчета най-добре представящите се градове в последните 10 години са Берлин, където цените на жилищата са нарастнали със 118,3%, Ванкувър със 101,5% и Сидни с растеж на цените от 60%, а Ню Йорк е в дъното на класацията с растеж от едвам 15,2% в последните 10 години.

Редица основни събития през 2019 година може да повлияят на пазарите на първокласни жилища, измежду които излизането на Англия от Европейския съюз на 29 март 2019 година и новият налог за бизнесмените върху непродадени жилища в Мумбай.

В Хонконг гербовият данък евентуално ще остане неизменен, само че съотношението на дълга към личния капитал може да нарасне, а цялостните последствия от данъчната промяна в Съединени американски щати ще станат известни през април 2019 година, когато бъдат подадени данъчните заявления.

Сред другите значими трендове, обрисувани от Knight Frank, са повишаването на купувачите от Съединени американски щати, които получават жилища в чужбина и на открити западни пазари. Нетрадиционни имотни браншове като студентски жилища, старешки домове и жилища са отдаване чартърен ще се показват по-добре от по-широкия пазар, чака компанията.

Тя предвижда също, че повече градове ще навлязат на пазара на ултралуксозни жилища. Очаква се Сан Франциско, Чикаго, Далас, Пекин и Шанхай да се причислят към елитния клуб на градовете с три или повече продажби на парцели на цена над 25 млн. $ на година. /investor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР