Увеличаване на случаите на жестокост спрямо животни у нас по

...
Увеличаване на случаите на жестокост спрямо животни у нас по
Коментари Харесай

Случаите на жестокост към животни по празниците са се увеличили

Увеличаване на случаите на свирепост по отношение на животни у нас по празниците регистрират от интернационалната организация за отбрана на животните „ Четири лапи “.

В множеството случаи експанзията е ориентирана към домашни и бездомни кучета и котки, като най-често те стават жертва на пукотевица с огнестрелно оръжие или на отравяне.

Явор Гечев от организацията уточни съответни образци:

" В София, в Северния парк, където едно кученце, бездомно животно, което от години живее в парка, е било простреляно от упор. Това е извънредно притеснително, тъй като в градска среда има хора, които употребяват огнестрелно оръжие, което е рисково освен за животните, само че и за хората. Има и увеличение на случаите в страната. В Пазарджик не престават случаите на отровени животни в паркове и градинки, което е безпределно рисково, освен за животни, само че и за хора. Над 15 животни към този момент са отровени, освен бездомни, само че и домашни ".

От „ Четири лапи “ поучават при всеки случай на принуждение над животно да бъде подаван сигнал за осъществено закононарушение на тел. 112, а при положение, че диспечерите откажат подпомагане - и до дежурен областен прокурор.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР