Увеличаваме контролът по заведенията и магазините по курортите на морето.

...
Увеличаваме контролът по заведенията и магазините по курортите на морето.
Коментари Харесай

МЗ: Ако си носим маските, ще стоим в зелената зона |

Увеличаваме контролът по заведенията и магазините по курортите на морето. Днес ще издадем заповед - РЗИ, Министерство на вътрешните работи, министерството на земеделието и храните, общините да правят инспекции. 

Това съобщи зам.-министърът на опазването на здравето Александър Златанов. По думите инспекции ще се правят и по границите, където се струпват директно преминаващите през страната ни, както и по бензиностанции. 

Ако ограниченията се съблюдават, ще останем в зелената зона, въпреки и покрай оранжевата. Ако носенето на маски, дистанцията, дезинфекцията се съблюдават, в случай че има дисциплинираност, може и да не пристигна четвъртата вълна , изясни Златанов. 

Не желаем да пълним бюджета с санкции, задачата е да задържим разпространяването на ковид. Опитвам се да кажа на хората да съблюдават ограниченията, акцентира той.

Нещата би трябвало да се вземат решение локално, всеки регион има право да подхваща и спомагателни ограничения, съгласно обстановката в региона, изясни зам.-министърът. 

За новата вълна на Делта разновидността още опипваме да забележим по какъв начин ще протича, разяснява доктор Златанов. 

Той изясни, че в този момент парите за медиците на първа линия ще са разпределени по-справедливо. Тези, които работят повече със болни пациенти, могат да получат и над 1000 лв., другите, работещи по случайно със инфектирани, ще вземат по-малко. 

Много разчитаме на хората, които работят с чужденци - хотелите, заведенията, да имунизират чиновниците си. И в развлекателния бизнес - в случай че е имунизиран личният състав, хората, които идват - диджеи ли, какви, също са ваксинирани, в случай че се вкара ред - няма никакъв проблем да работят и през идващите месеци, стана ясно от думите на Златанов.  

При утежняване на ситуацията ще се затворят първо нощните питейни заведения и нощните заведения, сподели в отговор на въпрос зам.-министърът. 

По думите му се планува при четвърта вълна страната да разполага с над 7000 кревати за неусложнени и над 500 за интензивно лекуване. Готови сме да разкриваме кревати, при нужда, в столицата има задоволително кревати, разясни доктор Александър Златанов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР