Увеличава се броят на семействата, които получават парични компенсации поради

...
Увеличава се броят на семействата, които получават парични компенсации поради
Коментари Харесай

Увеличава се броят на семействата, които получават компенсации за липса на места в детските градини

Увеличава се броят на фамилиите, които получават парични обезщетения заради липса на свободни места за децата им в държавни и общински детски градини, оповестяват от МОН. Правителството утвърди 333 763 лв. за компенсации на общо 798 деца. Средствата се изплащат за интервала 15 септември – 31 октомври.

Това е третото финансиране от Министерския съвет за актуалната година. За месеците януари – май кабинетът отпусна 548 656 лв. за общо 440 неприети деца, а за времето от 1 юни до 14 септември - 361 785 лв. за общо 400 деца.

Проблемът с неналичието на свободни места в детските градини на процедура съществува единствено в столицата, защото единствено две от децата, които ще бъдат обезщетени, живеят отвън София.

От днешното финансиране Столична община ще получи 333 299 лв. за 796 деца, а община Пловдив – 464 лв. за две деца.

Средствата се дават на родителите за осъществени разноски за развъждане и образование на децата им. Съгласно Закона за предучилищно и учебно обучение право на отплата имат родители на деца от тригодишна възраст до постъпването им в първи клас, които не са признати в детска градина за съответната образователна година заради липса тук-там.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР