Увеличава се броят на хоспитализираните болни заради усложнения от COVID-19

...
Увеличава се броят на хоспитализираните болни заради усложнения от COVID-19
Коментари Харесай

51 нови случаи на коронавирус в Кюстендилско, почина жена

Увеличава се броят на приетите в болница заболели поради затруднения от COVID-19 в област Кюстендил, оповестиха от Областния спешен щаб в града.

В момента, в трите лечебни заведения в област Кюстендил, са настанени със 17 пациенти повече , спрямо вчерашния ден. Броят им доближава 101 души и обстановката е динамична. Натоварване има във всички лечебни заведения.

Към този час в Коронавирус отделението на МБАЛ „ Св. Иван Рилски - 2003 “, град Дупница са настанени за лекуване 28 пациенти. Един от тях е на интензивно лекуване, а 14 други са на О2 и в приблизително тежко положение.

В Коронавирус отделението на МБАЛ „ Д-р Никола Василиев “ в Кюстендил са приети в болница 39 души. Един от тях е в реанимация. Други трима пациенти също са в по-тежко положение, останалите са в приблизително тежко и относително устойчиво общо положение.

Към днешна дата в Коронавирус отделението на Общинската болница в Дупница са приети в болница 34 лица. От тях четирима пациенти са интубирани, има и 20 души на О2 и в приблизително тежко положение.

През миналото денонощие е умряла 59-годишна жена от община Кюстендил, с съпътстващи болести. За 24 часа позитивните случаи с коронавирусна зараза в област Кюстендил са 51.

Новозаразени лица има в общините: Кюстендил - 23, Дупница - 16, Сапарева баня - 6, Бобов дол - 3, Кочериново - 2 и Невестино - 1. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР