Уважени бяха исканията на Окръжна прокуратура – Варна за налагане

...
Уважени бяха исканията на Окръжна прокуратура – Варна за налагане
Коментари Харесай

Наказаха двама мъже и жена, спипани с наркотици във Варна

Уважени бяха настояванията на Окръжна прокуратура – Варна за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на двама мъже, привлечени в качеството им на обвинени за държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции без съответно позволение. На жена, арестувана при профилирана полицейска интервенция, осъществена от чиновници на ГДБОП при Министерство на вътрешните работи дружно с двамата, бе наложена мярка за неотклонение " парична гаранция “ в размер на 1500 лв., оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

25-годишният Р.Т. и 20-годишната В.А. са упрекнати за закононарушение по член 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс, а 24-годишният В.В. е обвинен за закононарушение по член 354а, алинея 2. Последният е прочут на органите на реда, осъждан е за същото закононарушение и е работил в изискванията на рисков рецидив. При осъществените претърсвания на четири адреса в град Варна, осъществени в хода на работата по интервенцията, са конфискувани общо 5377,87 грама марихуана, 39,17 грама кокаин, 180,84 грама екстази на таблетки и огромна сума пари, като по-големите количества са открити в 24-годишния В.В.

Работата по доказване и документиране на осъществените закононарушения продължава под управлението и надзора на Окръжна прокуратура - Варна. Тримата бяха арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор, а от през днешния ден двамата мъже са с наложена мярка за неотклонение " задържане под стража “.

Определенията на Окръжния съд в града подлежат на обжалване пред Апелативен съд.

 

Ивана Милева
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР