Уважаваният от мен проф. Герджиков спомена пред Цветанка Ризова по

...
Уважаваният от мен проф. Герджиков спомена пред Цветанка Ризова по
Коментари Харесай

Издателят на ПИК Недялко Недялков: Толкова ли е страшно да кажете добра дума за Борисов, проф. Герджиков?

Уважаваният от мен проф. Герджиков загатна пред Цветанка Ризова по БТВ, че има доста несъгласия с политиката на държавните управления на ГЕРБ. Най-значимото му обвиняване към тях е " липса на диалогичност ".

Не, проф. Герджиков! Бойко Борисов е най-диалогичният политик в страната. Подаваше ръка, приемаше всички, вслушваше се в гласа на всеки, съграждаше мостове, правеше взаимни отстъпки - постоянно даже в ущърб на личната си партия.

" Липса на диалогичност " е тепегьозлъкът на Румен Радев и министърката му Комитова, които отхвърлят да се срещнат с останалите без заплати пътищари. " Липса на диалогичност " е недоразумението Стойчо Кацаров, който се гаври с лекарското съсловие, имунизационния проект, правата на ресторантьорите, обезглавява лечебни заведения и т. н.
свързани новини376659на 07.10.2021263446на 07.10.2021
И друго, многоуважаеми професоре! Очаквах да " засечете " водещата Ризова, когато си разреши да излъже, че " стотици хиляди българи бяха всяка вечер на митинг пред президентството с искане за оставка на Борисов " и че " деца бяха бити от полицията на Борисов "...

На улицата нямаше " стотици хиляди ", а стотина високоплатени от Васил Божков клетници плюс десетина кариеристи, които след това овеществиха площадната си кариера с министерски постове. И освен че нямаше " бити деца ", а имаше бити, палени и унижавани служители на реда. Имаше нелегално запушени кръстовища и автомагистрали, спряно метро, осквернени църкви и държавни институции, замерен с яйца държавен герб, изкъртени жълти павета...
свързани новини238088преди 8 часа
Това е историческата истина, професоре, и ние не сме безпаметни същества - въпреки всичко е предходна единствено година. А сте мъдрец, книжовник, задължен сте да се погрижите за паметта. И да не флиртувате с изкушенията на медийната обстановка.

Странно ми прозвуча и репликата ви " Иван Гешев е противоречива фигура ".

Не влизайте в този шаблон, почитаеми професоре, не е работа на политиците и на кандидат-президентите да разясняват основния прокурор - освен това изцяло законно определен!, нито който и да било различен от правосъдната система. Дефинитивно тя е самостоятелна власт и си има лично държавно управление, наречено Висш правосъден съвет. Така са уредени нещата в българската Конституция, която съвестта и моралът ни повеляват да следваме.

Критикувате Гешев, евентуално с цел да се харесате на неолибералната десница, която в действителност е радикална промарксистка левица. И това е заблуда - няма по какъв начин да спечелите техните гласове, дори да застанете до Гошо Боеца пред Съдебната палата с афиш " Долу Гешев! ".

Губите питомното, до момента в който гоните дивото. Приласкайте малко и " вашите хора ", ония сред 600 и 800 000 сигурни гласоподаватели от ГЕРБ, които ще ви обезпечат балотаж. Опитайте да понапълните и техните души с богатства дума, с комплимент. Благодарете на ГЕРБ и Борисов, че застават зад вас, припомнете, че това е най-дълго управлявалият в историята министър председател на републиката, че е различим европейски водач, че стопанската система ни по негово време просперираше, че се строяха автомагистрали, спортни зали, театри и учебни заведения...

Толкова ли е ужасно? Толкова ли е невероятно да застанете до него, както застанахте до водача на Български земеделски народен съюз Николай Ненчев? Толкова ли ви е боязън, че Цветанка Ризова и сходни ще се разсърдят и ще ви разпънат на стълба на позора?

Не е ужасно да бъдете себе си и да казвате истината, проф. Герджиков. Нека стартираме с този необикновен урок.

И различен урок. За мен като гласоподавател е безсмислено да заменявам една неистина с друга неистина . Една полуистина с друга. Една измама с малко по-перфидна измама. Пък въпреки да е в теоретичен тип.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР