Уважаваме избора на г-н Главчев за служебни министри и сме

...
Уважаваме избора на г-н Главчев за служебни министри и сме
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Кабинетът може да разчита на нашата подкрепа

" Уважаваме избора на господин Главчев за служебни министри и сме задоволени. Той може да разчита на нашата поддръжка ". Това съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

" От името на Движение за права и свободи желая да кажа, че ние като партия, която постоянно е защитавала инстуционалността, държавността, Конституцията и законите, се придържаме към признатите промени в член 99 - още повече, че сме взели участие в гласуването на тези промени. С тях сме дали правото на претендента за длъжностен министър председател да избере състава на министерски съвет ", сподели още той.

„ Това, което ни удовлетворява, откакто чухме състава, е, че има фокус върху двете съществени цели на страната сега – приемането ни в еврозоната и в Шенген. Така че в тази посока, кабинетът може да разчита на нашата поддръжка. От Движение за права и свободи бяхме обезпокоени и пристъпихме към едно тежко решение - да забраним изразходването на средства по консолидирането на бюджетна стратегия, като се изключи тези, които няма по какъв начин да бъдат спрени, с цел да не спре да действа държавата”, добави още Цонев. Той сподели още, че препоръчаната за вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова би се справила с ролята на финансов министър.

фотография: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР