Уважавам държавността и институциите в България. Това заяви Корнелия Нинова

...
Уважавам държавността и институциите в България. Това заяви Корнелия Нинова
Коментари Харесай

Нинова: Засекретена е най-голямата корупция в ДКК

Уважавам държавността и институциите в България. Това съобщи Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание, искайки думата за изказване пред депутатите. Тя показа, че е дала обещание да даде данни пред депутатите за инспекциите в ДКК. Няма да видите данни от инспекциите обаче, сподели вицепремиерът, защото й е отказано да й се даде отчетът.

На мен ми се не разрешава да приказвам, съобщи Нинова. Всяко изречение от отчета на Сметната палата е състав на закононарушение, по думите й, само че целият отчет е засекретен и предаден на прокуратурата, по думите й. Всички тук сме се клели, че битката с корупцията ни е безспорен приоритет, акцентира министърът на стопанската система. В ДКК е заровена най-голямата корупция, съгласно Нинова.

Обещах ви, че ще се оправим с ДКК, добави тя и изрази съжалението си, че не може да извърши обещанието си пред депутатите. Като министър нямам ход, показа още икономическият министър. В същия отчет й се дават рекомендации да вземе ограничения. Ако не го извърши, ще носи наказателна отговорност за занемареност. Ако го извърши, оказва се че е нарушила закона, защото е конфиденциален. Искаме истината, нищо повече, акцентира Корнелия Нинова и изиска депутатите да намерят метод да разсекретят отчета и да се реши този проблем.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР