Уважаеми сънародници, на светлия християнски празник Гергьовден нашият народ засвидетелства

...
Уважаеми сънародници, на светлия християнски празник Гергьовден нашият народ засвидетелства
Коментари Харесай

Радев отново настоява за модернизацията на Българската армия

„ Уважаеми сънародници, на светлия християнски празник Гергьовден нашият народ засвидетелства своята благодарност към Българската войска. Припомняме си славата на българското оръжие и скланяме глави пред починалите за нашата независимост и самостоятелност “. Така стартира поздравлението на президента Румен Радев по случай 6 май - Денят на храбростта и празникът на Българската войска.

„ Политиците постоянно оставаме длъжници на българските военнослужещи. Обществото ни обаче постоянно е отмервало всекиму заслуженото. Ето за какво Денят на Българската войска е измежду най-старите и обичани празници в националния ни календар “, продължава той.

„ Въпреки провокациите, пред които всекидневно се изправят, нашите мъже и дами в униформа не престават поредно и отговорно да извършват своите задания. Българските военнослужещи освен пазят границите на Отечеството, със своя професионализъм и безрезервност те пазят достойнството на Родината. Гарантират мира и спокойствието на всички нас.

Българският боец неведнъж е доказвал качествата си и в дни на тествания постоянно е бил надеждна опора на държавността ни. Събитията от последните месеци демонстрират, че ефикасната защита е немислима без високи технологии, а модернизацията на Българската войска е все по-наложителна и без конкуренция. Историята ни учи, че самостоятелна страна не може да съществува без мощна и боеспособна войска “, продължава президентът.

„ Нека Свети Георги Победоносец дава сили на българските воини и закриля България! Честит празник! “, приключва поздравлението на президента.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР