Уважаеми привърженици на ФК Спартак Варна, Преди дни Изпълнителният комитет

...
Уважаеми привърженици на ФК Спартак Варна, Преди дни Изпълнителният комитет
Коментари Харесай

Позиция на спортно-техническото ръководство на ФК Спартак

Уважаеми последователи на ФК Спартак Варна,

Преди дни Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз взе решение да приключи сезона във Втора лига и да разгласи актуалното класиране за извънредно.
На мястото на отказалите се тимове, ще бъдат канени по отношение на класирането си клубове от по-долната дивизия. Спартак Варна се намира на 16-то място, което значи, че клубът изпада от групата по състезателен метод и няма опция да играе във Втора лига през идващия сезон.

Наясно сме, че това решение носи отрицателни страсти на всички, които милеят за Спартак, а почитателите ще са принудени да изкарат с тима още един сезон в Североизточна трета лига.
Но дано оставим страстите настрани и да отчетем един неоспорим факт. Решението на БФС завари клуба в комплицирана обстановка. От една страна оповестяването на изключителното състояние съответства със промяната на управлението. От друга страна, поглеждайки обратно - единствено за интервала август - декември, в тима пристигнаха и си потеглиха по разнообразни аргументи трима треньори. Липсата на сигурност и невъзможността да бъде обезпечена методическа поредност на подготвителния развой, напълно естествено доведоха до дестабилизиране и невъзпожност тимът да се изкачи по-нагоре в класирането. Така се стигна до актуалната обстановка.

Новото управление на клуба обаче е изрично, че място за обезсърчение и негативизъм няма. Целта е сложена и тя е построяването на тим, който още през идващия сезон да е кадърен да върне клуба в професионалния футбол. Амбициите са в най-кратки периоди клубът да се опита да нападна Първа лига, където е и мястото на клуб като Спартак Варна.

Уважаеми последователи,

Спартак Варна е клуб с история, минал през последните десетилетия през извънредно тежки премеждия. Убедени сме, че и този път " соколът " няма да преклони глава пред компликациите. Предстои ни да извървим дълъг път, изпълнен с доста работа и старания. И това, от което се нуждаем, е всички ние - управление, треньори, футболисти и последователи, да осъзнаем, че сме от едната страна на барикадата. Сега е моментът да бъдем като пръстите на една ръка - дружно, обединени и крепко свити в пестник.

Защото единствено по този начин сме мощни!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР