Уважаеми колеги, Във връзка с кампанията на Прокуратурата за даряване

...
Уважаеми колеги, Във връзка с кампанията на Прокуратурата за даряване
Коментари Харесай

Прокуратурата с кампания за даряване на рековалесцентна плазма

Уважаеми сътрудници, Във връзка с акцията на Прокуратурата за даряване на рековалесцентна плазма, нужна за лекуване на ковид зараза, бихме желали да ви предоставим повече информация по отношение на процедурата и условията за даряване във ВМА и Националния център за трансфузионна хематолофия.

Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

В Центъра по трансфузионна хематология на ВМА в началото се прави проучване на място за съществуване на антитела в кръвта, като за задачата се попълня Декларацията, която приложено ще намерите тук. За да дарите рековалесцентна плазма във ВМА не е належащо даването на негативен PCR тест, както и тест, удостоверяващ съществуването на антитела в кръвта.

Специфични условия на Националния център за трансфузионна хематолофия са даряването да бъде осъществено не по-малко от 40 дни след първия позитивен PCR тест.

Всеки дарил посредством уред за плазмофереза, който отделя плазмата от циркулиращата кръв в организма, може да подари още веднъж след 14 дни от предходното даряване.

Процедурата е със междинна дълготрайност от към 60 минути.

С цел улеснява на организацията, тези от Вас, които желаят да се включат в акцията и дават отговор на изискванията за даряване на реконвалесцентна плазма, могат да се извърнат към Администрацията на основния прокурор на тел. 02/803 60 49 или на имейл адрес

За повече информация по отношение на процедурата и условията за даряване на плазма бихте могли да намерите и на електронните страници на ВМА и Националния център за трансфузионна хематолофия.

Важно е да отбележим, че броя и количеството на антителата в организма остава непроменено в следствие от даряването.
Даряването на рековалесцентна плазма е изцяло безвредно за здравето на всеки донор!

Дарявайки плазма през днешния ден, оказваме помощ да бъдат избавени повече човешки животи!


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР