Уважаеми колеги, преди една седмица отправихме покани към всички парламентарни

...
Уважаеми колеги, преди една седмица отправихме покани към всички парламентарни
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Има или няма правителство - трябва да има бюджет за хората и икономиката

Уважаеми сътрудници, преди една седмица отправихме предложения към всички парламентарни партии да обсъдим параметрите на бюджета за 2023 година Благодаря, че я приехте. Независимо от това дали се организират договаряния за болшинство и държавно управление, би трябвало да реализираме най-малко единодушие за бюджет за 2023 година Ние разделяме двете неща.

Има или няма държавно управление, бюджет би трябвало да има. Това през днешния ден не са диалози за държавно управление, а търсене на гаранции за хората и стопанската система. За нас задача номер едно е да подсигуряваме нарастване на приходите, грижа за деца, младежи, служащи, енергийно небогати, пенсионери и уязвими хора, както и да подкрепим стопанската система.

За страдание, служебният кабинет не пожела да внесе нов бюджет. Този от 2022 година към този момент е несъответстващ на възходящите цени и оскъпяване на живота. Служебният кабинет предлага заледяване на приходите при растящи цени. Ние, като социалистическа партия, няма по какъв начин да приемем това. Нека сред първо и второ четене на закона за продължение действието на остарелия бюджет създадем оферти, с които да подсигуряваме успокоение на хората и предвидимост на стопанската система.

Ние държим на мощен обществен пакет: за служащите, изключително работещи небогати - нарастване на минималната заплата на 850 лева, за децата - безвъзмездни учебници и медикаменти, за младите майки - майчинството да следва минималната заплата 850 лева, за младежите до 26 години - да бъдат освободени от налог върху заплатите, енергийно небогати да получат поддръжка, да има таван на някои цени, преизчисляване на пенсии и други

Вчера взехме решение въпроса с поддръжка за компаниите за тока. Благодарение на Българска социалистическа партия тази поддръжка ще получат учебни заведения, лечебни заведения, музеи, църкви, читалища, библиотеки. Но ни остава да решим приходите на хората. Подготвили сме нашето виждане по тези въпроси в две елементи: къде се намира България по отношение на другите държави-членки на Европейски Съюз във връзка с дълг, недостиг, Брутният вътрешен продукт и обществена стратегия за България.

Предстоят ни срещи и с другите парламентарни групи и имаме вяра, че без значение от това до какво ще доведат договарянията за държавно управление, ние ще приемем обществен и постоянен бюджет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР