Уважаеми г-н президент,Нашето желание беше да има правителство на България,

...
Уважаеми г-н президент,Нашето желание беше да има правителство на България,
Коментари Харесай

Нинова: Подадохме ръка на Има такъв народ. Уви, тя не бе приета

 " Уважаеми господин президент,

Нашето предпочитание беше да има държавно управление на България, което да реши няколко значими въпроса за страната и за хората - да одобри обществени ограничения за помощ на хората в рецесията, да одобри стопански ограничения за подкрепяне на бизнеса и стабилизиране на стопанската система, да приготви Плана за възобновяване и резистентност за бъдещите години на България и да стартира същинска проверка за разграждане на модела " Борисов “.

В името на тези цели подадохме ръка на втората парламентарно показана партия, " ИТН “. Уви, тази ръка не беше поета. Новите политически субекти в Народното събрание заявиха авансово, че не биха подкрепили държавно управление, даже и с тези надпартийни за България цели. В подобен случай е ясно, че няма справедлива опция да съставим кабинет. Националният съвет взе своето решение, получавайки мандата, незабавно да го върнем, и няма смяна от този момент до момента. Така че, заповядайте, връщаме мандата. “

Така се обърна към президента ръководителят на Българска социалистическа партия при връчването на проучвателния мандат за сформиране на държавно управление, който Нинова незабавно върна.

По мотив изразеното желание от президента Радев да предложения социалисти да вземат участие в служебния кабинет, Нинова добави: “Благодаря за това отношение към българската левица, само че апелирам да ни визиите тези хора, с цел да може нашият Национален съвет да се произнесе, защото такива са разпоредбите на партията. “

След церемонията по връщането на мандата водачът на Българска социалистическа партия съобщи пред медии: " Отиваме на предварителни избори, най-вероятно на 11 юли. Избори през лятото крият риск за ниска изборна интензивност, даваме си сметка за това. Готови сме за избори. Ние правихме избори единствено преди месец. Резултатите не бяха положителни, чакаме да ги подобрим “.

Нинова още веднъж удостовери: " Нито една партия в Народното събрание не си приказва с другите партии, нито между тях. Това е неприятното за България – че в този парламент нямаше разговор. Че надви партийното его и персоналният нарцисизъм и желанието да се отиде незабавно на избори, с цел да се завоюват още повече гласове. Това политическо късогледство докара до тази обстановка “.

разяснява и заявката на президента да предложения представители на Българска социалистическа партия да вземат участие в служебното държавно управление: " Ние сме партия, в която решенията се вземат от груповите органи. Аз не съм нито Бойко Борисов, нито, да осведомявам обществото какво ще прави партията по Facebook. Решение за присъединяване на наши министри в държавно управление, каквото и да е то – наше, друго или служебно, взема единствено Националният съвет на партията. “

По нейните думи след идващите избори би трябвало да има устойчиво държавно управление, тъй като обществената и икономическата рецесия се задълбочават, а здравната още не е отминала. " Предстоят зимни месеци след изборите, по тази причина се надяваме разсъдъкът да надделее. Разбира се, това не значи задкулисие и безпринципни сговори на мрачно. Но значи държавнически разсъдък за бъдещето на България “, добави.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР