Уулвърхемптън шокира състава на Челси, успявайки да отмъкне късна точка

...
Уулвърхемптън шокира състава на Челси, успявайки да отмъкне късна точка
Коментари Харесай

Уулвс шокира колеблив Челси в последната минута и отмъкна заслужена точка

Уулвърхемптън шокира състава на Челси, успявайки да отмъкне късна точка на "Стамфорд Бридж " (2:2) в дуел от 36-тия кръг на Висшата лига. Голове на Тимо Вернер и Рубел Лофтъс-Чийк бяха анулирани през първата част. Ромелу Лукаку съумя да накаже на "вълците " с два гола за две минути при започване на второто полувреме. Тринкао означи почетен гол в 79-а минута. Конър Коуди означи в последната секунда на мача.

Домакините започнаха да владеят и разиграват топката от първата минута и в 9-та стигнаха до първи късмет. Тимо Вернер бе открит от Ковачич, като по-късно си откри пространство за изстрел, само че Жозе Са се намеси с опитност и избави.

В 16-а минута гостите се регистрираха с неакуратен удар на Ромейн Саис с глава след ъглов удар. Темпото последователно се изравни и последваха няколко блокирани изстрели.

В 34-а минута Тимо Вернер прати топката във вратата на Жозе Са, само че реферът анулира попадението поради нарушаване на германеца. Четири минути по-късно и попадения на Лофтън-Чийк беше анулирано поради засада на Ромелу Лукаку.

В последната минута на частта Дендонкер пропусна на празна врата, откакто Менди беше отразил удар на Педро Нето. В добавеното време Лукаку и Аит-Нури също се регистрираха с по един пропуск в едно полувреме, което се динамизира към самия край.

В 56-а минута, въпреки всичко, Челси стигна до своя пробив. След интервенция на ВАР беше отсъдена дузпа, а белгиецът съумя да осъществя невъзмутимо за 1:0.

Около 120 секунди след първото попадение пристигна и второто. Отново Лукаку се оказа героят за своя отбор, откакто се възползва от подаване на Кристиан Пулишич за 2:0.

Единадесет минути преди края на мача гостите върнаха интригата. След нова бърза контраофанзива Тринкао откри място за удар от границата на наказателното поле и порази мрежата на Менди за 2:1.

В тези минути гостите ставаха все по-добри и с безусловно последното осъществяване в мача шокираха Челси. Конър Коуди съумя да отмъкне точка за отбора си след огромно безредие в наказателното поле на лондончани и акуратен завършващ удар.

Челси - Уулвърхемптън 2:2

1:0 - Ромелу Лукаку (56)

2:0 - Ромелу Лукаку (58)

2:1 - Тринкао (79)

2:2 - Конър Коуди (90+7)

Ето и съставите на двата отбора:

Челси: Менди, Аспиликуета, Тиаго Силва, Рюдигер, Алонсо, Джеймс, Ковачич, Лофтъс-Чийк, Пулишич, Вернер, Лукаку;

Уувърхемтпън : Са, Аит-Нури, Боли, Саис, Коуди, Джони, Дендонкър, Невеш, Моутиньо, Нето, Хименес;
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР