Утре, в сградата на Учебния център на ГД „Пожарна безопасност

...
Утре, в сградата на Учебния център на ГД „Пожарна безопасност
Коментари Харесай

Модернизират тренировъчния комплекс на пожарната в Монтана /снимки/

Утре, в постройката на Учебния център на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Монтана ще бъде даден старт на реализирането на план за модернизиране и развиване на подготвителния комплекс, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи в града на Огоста.
В осъществяване на план „ Развитие на Учебен център - Монтана, за образование на способените органи за отбрана на европейската сериозна инфраструктура, химическа, биологична, радиационна и нуклеарна защита”, финансиран по Фонд „ Вътрешна сигурност” 2014-2020 година в Учебния център се доизгражда подготвителната и кабинетна база.
Разширението на учебно-тренировъчния комплекс включва създаване на подготвителни полигони:
- за избавителни действия при автомобилни произшествия, произшествия с обособяване на рискови химически субстанции и произшествия съпроводени с пожари;
- за деяние при трусове и терористична дейност;
- за осъществяване на избавителни и неотложни аварийно-възстановителни работи при ЖП произшествия.
Изграждат се още два нови образователни кабинета и се уголемява столовата.
Бенефициент по плана е Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на населението” - Министерство на вътрешните работи. Продължителността на плана е 72 месеца, считано от 15.09.2016 година В момента текат строителни действия.
Целта на плана е да се обезпечи по-качествено образование и по-добра подготвителна база за способените структури, участващи при реакция при бедствия, повреди и произшествия в обекти от сериозната инфраструктура и в региона на химическа, биологична, радиационна и нуклеарна отбрана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР