Утре, в четвъртък и в събота 40 000 работници няма

...
Утре, в четвъртък и в събота 40 000 работници няма
Коментари Харесай

Утре във Великобритания започва най-голямата железопътна стачка от три десетилетия насам

Утре, в четвъртък и в събота 40 000 служащи няма да се явят на работа, което ще аргументи съществени проблеми в железопътния превоз на Острова. Според министъра на превоза Грант Шапс стачката е неточност, която ще аргументи стеснение на милиони - в това число и зрелостниците, които тези дни се явяват на изпити. Според него заплатите на железопътните служащи към този момент са рационални.

Предприетите синдикални дейности са вследствие на нерешения спор по отношение на заплащането, работните места и изискванията на труд. Синдикатът на транспортните служащи (RMT) желае нарастване на заплатите със 7%, което все още е по-ниско от инфлацията, само че по-високо от предлаганото от работодателите, оповестява Българска телеграфна агенция.

Генералният секретар на синдиката RMT Мик Линч сподели, че последните оферти на обществените и частните компании, опериращи с влакове, са били отхвърлени, тъй като са били неприемливи. Той допусна, че ръцете на работодателите са били вързани от държавното управление. Мик Линч упрекна транспортния министър Грант Шапс за съкращаването на бюджета на публичния превоз с милиарди лири стерлинги.

Синдикатът също по този начин твърди, че държавното управление се пробва да наложи съкращения на хиляди работни места в бранша. „ Пръстовите отпечатъци на Грант Шапс и ДНК-то на Риши Сунак са на всички места по проблемите на железниците “, съобщи Мик Линч.

Запитан дали стачните дейности могат да продължат месеци, в случай че не бъде реализирано съглашение, той отговори, че това най-вероятно ще стане. В отговор на упреците, министър Шапс изрази мнение, че в основата на спора са шефовете на профсъюзите, който са провокирали стачката с искания за безпричинно високо нарастване на заплатите. 

В отговор на известието за започващата стачка, представителят на Даунинг стрийт сподели, че това е надълбоко разочароващо и разрушително, а Борис Джонсън дефинира стачката като " акт на самонараняване на железопътните служащи ”. 

Стачката ще аргументи стеснение на милиони тази седмица. Някои анализатори се притесняват, че тя може да даде начало на месеци на протестни битки, като други служащи, в това число учителите,  могат също да подхващат дейности по-късно тази година.

Министърът на превоза в сянка на лейбъристите Луиз Хей застана зад железопътните служащи, тъй като се борят за заслужено споразумяване на заплащането, само че съжалява за неудобствата, които ще провокира стачката.

Тази седмица може да бъде наранена още една невралгична точка в връзките сред държавното управление и синдикатите, защото държавното управление има планове да анулира възбраната, наложена през 70-те години, за наемане на служащи от организации, които да замесват стачкуващите служащи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР