Утре ще стане ясно колко пари са нужни по новия

...
Утре ще стане ясно колко пари са нужни по новия
Коментари Харесай

Утре става ясно колко пари ще трябват по новия закон за личната помощ

Утре ще стане ясно какъв брой пари са нужни по новия закон за персоналната помощ, квалифициран от националния омбудсман.

От през днешния ден и в Русе стартира неопределен митинг на хора с увреждания и околните им.

„ Всичко ни се събира общо 465 лева Той е непрекъснато на памперси, непрекъснато на медикаменти, би трябвало да се яде, има диетични, не може всичко, и с тези пари не мога да оцелея”, споделя Бакие Османова.
Продължават диалозите със обществения министър за закона за персоналната помощ На днешната среща ще бъде показана информация за потребностите на хората с увреждания, с цел да се създадат калкулации какъв брой пари ще са нужни
В София диалозите за пари със обществения министър продължиха.

„ Всички тези сметки в последна сметка може да се окажат без индивида, който ръководи хазната”, уточни омбудсманът Мая Манолова.
bTV Репортерите: Система с увреждания Протестът на майките е единствено признак на доста тежките проблеми освен на институциите, само че и на цялото общество
„ Нямаме вид да вършим взаимни отстъпки, както с държавните институции, по този начин и с децата, по този начин и с възрастните с увреждания”, разяснява Росица Букова от " Движение на българските майки ".

Според КНСБ ще трябват сред 150 и 200 млн. лв., с цел да бъдат обхванати всички най-тежки случаи, които се нуждаят от непозната помощ.
Майки на деца с увреждания: Социалното министерство няма указател на хората с увреждания По думите на омбудсмана Мая Манолова най-трудното е да убедим тези, от които зависи промяната е, че тя е нужна
„ И когато приказваме за бабата в селото, да е ясно по какъв начин тези пари ще стигнат до нея и по какъв начин ще й оказват помощ. И когато приказваме за по-младия човек на 18 и половина години, да е ясно по какъв начин на него ще му оказват помощ, с цел да се социализира”, съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Според синдиката, законът за персоналната помощ няма да реши проблемите на хората с увреждания, а митингите ще продължат до приемането му, безапелационни са майките.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР