Утре ще бъде прожектиран вторият епизод от документалната поредица Здраво

...
Утре ще бъде прожектиран вторият епизод от документалната поредица Здраво
Коментари Харесай

За имунитета на децата

Утре ще бъде прожектиран вторият епизод от документалната поредност " Здраво дете " - " Имунитетът ". В него приказват както експерти, по този начин и родители, които подхождат към тематиката от персонален опит и описват личните си прекарвания.

Имунитетът е показан по едно и също време като " система от защитно-приспособителни реакции на организма " (д-р Райна Томова) и " това, което пази човек от заболявания, срещани по нехигиенични места " (Ники, 8 год.).

След премиерата на пилотния епизод " Новороденото ", излъчен в София, Варна, Русе, Плевен и Велико Търново, поредицата " Здраво дете " предлага спокоен взор към въпроса вероятен ли е мощния детски имунитет и по какъв начин да помогнем на децата да го изградят.

Каква е разликата сред детския имунитет и този на възрастните? Какво се случва с имунитета на децата с излизането им от стерилната майчина среда и през първите години от живота? Как в детските години да се оправим с един от главните причинители на имунния срив - стресът? Освен дискусионното показване на тези и още въпроси, които всеки родител си задава без безусловно да намира приемлив отговор, филмът " Имунитетът " прави бърз, елементарен и рационален обзор на факторите за здравия детски имунитет - любовта и грижата на родителите, сънят, храненето, спортът.

" Едно дете се оправя с инфекциите, когато е обичано и умерено ".

" Имунната система се нуждае от сигурен темп ".

" Връзката майка-дете може како да носи здраве, по този начин и да разболява. "

Кога да дадем на децата си свободата да бъдат независими и по какъв начин да се учим на мира в името на тяхното здраве? Без да назидава, " Имунитетът " дава къси и изцяло елементарни препоръки за постигането на баланс в осъзнатото създаване на детския имунитет.

Документалният филм е с присъединяване на родители и медицинските специлисти, които споделят своя скъп опит: доцент Снежина Михайлова, имунолог, УМБАЛ " Александровска " ; доктор Райна Томова, експерт по вътрешни заболявания и клинична хомеопатия; доктор Ванушка Маркова, педиатър, ДКЦ " Вита " ; Милена Манова, психотерапевт, Институт по положителна психотерапия.

Прожекцията на " Имунитетът " - натурален и добит, въздържан и деен, е на 5 декември, в Cine Grand, Sofia Park Center (София Парк Център), от 11 ч. Може да се присъедините към събитието тук. Входът е свободен, с авансово записване.

Епизод 1 от " Здраво дете " - " Новороденото ", може да гледате тук. Документалната поредност е режисирана от Петър Вълчев и неговия екип от EQUAL films, които работят интензивно с едни от най-големите наставнически организации у нас.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР