Утре предстоят реваншите на трите български отбора в турнира Лига

...
Утре предстоят реваншите на трите български отбора в турнира Лига
Коментари Харесай

Левски ще се опита да оцелее в ада на Тумба, историята задължава ЦСКА

Утре предстоят реваншите на трите български тима в шампионата Лига на конференциите. От 20:00 часа ЦСКА посреща Македония ГП, а Ботев Пд излиза против АПОЕЛ в Никозия. В 20:30 пък стартира мачът ПАОК - Левски .

" Сините " съумяха да изненадат гърците в първата среща сред двата тима. Софиянци вкараха два бързи гола и си осигуриха удобен задатък за реванша, който обаче няма да е по никакъв начин елементарен за тях. Местните почитатели ще се опитат да трансфорат " Тумба " в пъкъл за Левски, който ще би трябвало да оцелява без личните си последователи. По авансово съглашение българска агитка няма да пътува за Солун.
"Сините " удариха гръцкия гранд с 2:0 в първата среща.
Поражението от Левски бе следващият тежък удар по упоритостите на ПАОК. Гърците съумяха да завършат на второ място във вътрешното състезание през предишния сезон, само че цели 19 точки ги разделяха от първенеца. Те се провалиха и в опита си да завоюват шампионата за Купата на Гърция, откакто отстъпиха на Панатинайкос с 0:1 във финалната среща.

На старта на Първа лига „ сините “ претърпяха неприятно проваляне при визитата си на ЦСКА 1948 (0:1). Тогава домакините стигнаха до победното попадение за 1:0, откакто към този момент бяха останали с човек по-малко. Кръг по-късно обаче, Левски разгроми с 5:0, а в показаното в първата среща против ПАОК, " сините " са способни да опазят задатъка си и да продължат напред.

ЦСКА не съумя да извлече максимума от визитата си в Северна Македония преди седмица, когато игра цяло полувреме с човек повече . След нулевото тъждество, всичко ще се взема решение в реванша, а историята задължава " алените " да завоюват. Те са надалеч по-титулуваният и първокласен от двата отбора.
Ботев и АПОЕЛ не си вкараха на Националния стадион.
Лятната подготовка на ЦСКА остави доста въпросителни, откакто тимът позволи прекомерно доста попадения в своята врата. Още в първата си публична среща от шампионата „ алените “ опазиха мрежата си суха и сграбчиха трите точки от конфликта с Арда, приключил при резултат 3:0. Последва ненапълно разочароващо тъждество с Локомотив София, след което пристигна и първата от двете срещи с Македония ГП. Само три дни преди реванша обаче, " армейците " се върнаха на верния път, побеждавайки Черно море с 1:0 вкъщи.

Най-трудна наподобява задачата на Ботев Пд. Двата отбора приключиха при резултат 0:0 на ст. " Васил Левски “ и оставиха интригата за дуела в Кипър. Когато излязат на стадион „ ГСП “ в четвъртък, домакините ще бъдат в ролята на огромния любимец. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР