Утре комисията по ревизията ще продължи изслушването на едрия зърнопроизводител

...
Утре комисията по ревизията ще продължи изслушването на едрия зърнопроизводител
Коментари Харесай

Иван Ангелов от Градус: Илчовски е луд и наркоман

Утре комисията по проверката ще продължи чуването на едрия зърнопроизводител Светослав Илчовски по сигнала му за рекет и корупция против близки до властта предприемачи, министър и министър председател. Това заяви за bTV ръководителят на комисията Мая Манолова.
Попитан за коментар, министър-председателят в оставка Бойко Борисов, съобщи, че не познава земеделеца и не се интересува от изказванията му.

Какво се случи?

Скандалът в комисията за проверка на ръководството за последните 10 години избухна нощес на съвещание по чуване на сигнали за корупция. Крупният зърнопроизводител съобщи, че е рекетиран. Най-напред с 200 000 лева през 2012 г, откакто му спрели водата за напояване на посевите, твърди той. След това– по 800 000 лева на година такса „ Спокойствие “. Бил показан и видеоклип с издевателства над предприемача Миню Стайков в ареста, излиза наяве от писмения сигнал до комисията.
Земеделецът разгласи, че през предишния септември районният министър Петя Аврамова го приканила да спре да купува земи: „ Представя се, не се и крие – стой или ще те дам на нашите прокурори! “. По-късно против Илчовски се появило, „ обвиняване “ за опасност за ликвидиране от прокуратурата в Стара Загора. Като главно настоящо лице в рекета Илчовски сочи предприемач, който назовава Иван Ангелов или Иван Пилето, началник на старозагорска компания за птичи артикули.
„ На един рожден ден на нашия министър председател първи му идва ковчежникът, който му оказва помощ за така наречен изпиране на пари, огромни подкупи с автомагистрали, проблеми с страната – Иван Пилето. Носи малко кюлче на премиера “, описа агробизнесменът, който твърди, че Пилето и още един предприемач, подарили три златни кюлчета на Борисов, а по-късно те били снимани в спалнята на премиера от жена, наета за платена обич.

Каква беше реакцията?

Коментарът на Иван Ангелов за bTV: „ Не съм в България! Този човек е глупак и наркоман. Няма да разясня. Луд човек! “.
Коментарът на премиера в оставка Бойко Борисов: „ Не го познавам, не знам, не желая и да знам какви са му изказванията. Аз се занимавам с политика. Подгрети манджи остарели. Единственият метод да прикрият своята непросветеност. Те ще извадят и още кошаревски очевидци, платили са на хора да излизат, да приказват, няма нищо. Като видите профила им всеки ще си даде сметка, от кое място идват и кои са, толкова. Да ги носи “.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР