Утре България официално почита 150 години от гибелта на Васил

...
Утре България официално почита 150 години от гибелта на Васил
Коментари Харесай

Стотици поднасят цветя пред паметниците на Левски в цялата страна

Утре България публично уважава 150 години от гибелта на Васил Левски. Почит ще отдадат и в родния град на Апостола на свободата – Карлово.

А през днешния ден стотици жители сервираха цветя пред паметниците на Апостола на свободата в цялата страна, съобщи Нова тв.

Тази вечер в Карлово ще има възпоменателна гала. В нея ще вземат участие военни от 61 Стрямска механизирана бригада, а честването ще приключи със заря инспекция.

Във Велико Търново 150-ата годишнина от обесването на Васил Левски ще бъде почетена с редица начинания под мотото " Безсмъртието на героя ".

На 19 февруари неделя , от 11.00 часа , президентът Румен Радев ще открие мултимедийната цифрова експозиция „ Изповедта на Апостола “ в Националната изложба „ Квадрат 500 “. Изложбата е отдадена на делото на Васил Левски посредством съчетанието на модерни цифрови средства, в това число холограмен облик на Апостола, оповестиха от прессекретариата на президента.

От 18.00 часа президентът ще взе участие във възпоменателната гала пред паметника на Васил Левски в столицата. Президентът Радев ще произнесе слово и ще сервира венец пред паметника на Апостола на свободата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР