Утре (4 февруари) от 19.00 часа не пропускайте големия български

...
Утре (4 февруари) от 19.00 часа не пропускайте големия български
Коментари Харесай

Баритонът Владимир Стоянов със „Златен век“

Утре (4 февруари) от 19.00 часа не пропускайте огромния български баритон Владимир Стоянов, който ще гостува на Софийската опера и балет в галаспектакъла „ Риголето” от Джузепе Верди.

Причината да притеглим вниманието ви към него е освен мощното му преобразяване в ролята на Риголето, а и фактът, че през днешния ден той бе почетен с най-високото отличие на Министерството на културата - „ Златен век “ и Грамота за приноса му в развиването на българското оперно изкуство и популяризирането му по международните подиуми.

Стоянов е издирван на интернационалната оперна сцена поради функциите си от репертоара на Джузепе Верди. Работил е с едни от най-известните диригенти като Рикардо Мути, Марис Янсонс, Сейджи Озава, Джанлуиджи Джелмети, Енрике Мацола.

Високото отличие Стоянов получи по време на публична гала в Министерството на културата в наличието на съветника на министъра на културата доцент доктор Венцислав Велев, шефа на дирекция „ Сценични изкуства и художествено обучение “ Елиянка Михайлова и на шефа на Софийската опера и балет учен Пламен Карталов.

„ В галактиката на оперните театри Владимир Стоянов е най-търсения баритон в Италия, в съвсем цяла Испания. Предстои му да открие сезона в „ Сан Франциско опера”. Той е един от нашите модерни актьори, които не не помнят България и на всяка една моя покана постоянно се е отзовавал и е взривявал публиката”, показа го учен Карталов.

Владимир Стоянов благодари за високото отличие и за взаимната работа с Националната опера и балет. Той призна, че постоянно е ходел с високо вдигната глава, тъй като пътят, по който се движи, е утъпкан от огромни имена.

„ Операта в България е била и е на извънредно високо равнище “, акцентира актьорът и благодари за голямото самопризнание на Министерството на културата.

Припомняме, че през октомври 2019 година Стоянов бе почетен със званието „ Рицар на Верди” от Клуба на 27-те. Това е първокласен клуб, основан през 1958 година в бара „ Пещера Мафалда “ в центъра на Парма. Той сплотява най-страстните фенове на композитора Джузепе Верди. Членовете на клуба се събират на по сандвич, чаша вино, лирика и произведения на Верди. И несъмнено, разискват кой артист е най-хубавият реализатор на Верди, като за 2019-а изборът им единомислещо бил за Владимир Стоянов.

На пергамента, който баритонът ни получил, било изписано, че „ той съумя да пресъздаде самотата, болката, терзанията и паниките на най-обичаните герои на Джузепе Верди, като с изискана грациозност ги съобщи на публиката по целия свят ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР