Утре, 31 декември, е последният ден, в който шофьорите могат

...
Утре, 31 декември, е последният ден, в който шофьорите могат
Коментари Харесай

НАП: Последен ден за зареждане на горива с 25 ст. отстъпка

Утре, 31 декември, е последният ден, в който водачите могат да заредят гориво в автомобила си с 25 ст. отстъпка на всеки литър. От 1 януари 2023 година бензиностанциите няма да продават бензин, дизел, пропан бутан и метан с отстъпка, оповестиха от Национална агенция за приходите. С решение на Народното събрание, след 31 декември стопира даването на компенсацията при зареждане на литър/килограм гориво, припомнят от приходната организация.
Антикризисната мярка в помощ на жителите беше въведена на 9 юли, след влизането в действие на актуализацията на бюджета за 2022 година Първоначално беше признато отстъпката от 25 ст. да се ползва до привършване на заложените в бюджета 150 млн. лева, като след това за нея бяха отпуснати още 38 млн. лева, с цел да продължи до края на тази година.
От Министерството на финансите предложиха Народното събрание да гласоподава удължававне на периода на помощта до момента в който бъде създадена нова помощ, която да се отнася единствено за хора с ниски приходи в размер под 1000 лева Но депутатите не поддържаха предлагането и от 1 януари отстъпката към този момент няма да важи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР