Утре, 19 ЮНИ, е Черешова Задушница. Подозираме, че част от

...
Утре, 19 ЮНИ, е Черешова Задушница. Подозираме, че част от
Коментари Харесай

Какъв ден е утре и какво ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да направим

Утре, 19 ЮНИ, е Черешова Задушница. Подозираме, че част от хората не са стартирани с разпоредбите, които би трябвало да съблюдаваме на този ден. Тъй като считаме, че те са в действителност значими и е добре да бъдат излъчени от потомство на потомство, ние ще опитаме да посочим някои от най-почитаните.

Черешова Задушница – почитаме паметта на мъртвите души

На Черешова Задушница се уважава паметта на мъртвите души. Смята се, че на този ден душите им напущат домовете. Това е втората задушница през годината, наричана е още Спасова задушница. Тя съответствува с интервала, в който черешите зреят. Това е и една от аргументите околните на покойниците да включват череши в раздавките.
 Нещата, които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО би трябвало да извършите на Черешова Задушница Нещата, които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО би трябвало да извършите на Черешова Задушница
Черешова Задушница тази година е по-късно, за разлика от предходните. Само след няколко дни следва да бъде почетена паметта на мъртви...

На Черешова задушница наложително се върви на гроба на мъртвите. Палят се свещи и се кади с тамян. Добре е гробовете да се полеят с вино. В някои краища на страната се прелива с вино.

Още от през днешния ден е добре да се подготвите за утрешния ден, като се заемете с изработката на жито. Накиснете го във вода за 24 часа и по-късно го сварете. Овкусете го със захар, лимонови кори, орехи, ванилия. Накрая поръсете щедро с пудра захар, откакто сте го разсипали в дребни чашки за подавка.

Към подавките би трябвало да се добави още самун. Вие сами решавате дали да го купите от магазина или сами да извършите питка. За предпочитане е да я приготвите сами, само че не се смята за грях, в случай че бъде купена.
 Как да приготвим житото на Черешова задушница Как да приготвим житото на Черешова задушница
Наближава Черешова задушница. Това е втората Задушница за годината. С нея се уважава паметта на мъртвите. Добре е на този ден да се посе...

Прието е на Черешова задушница прозорците на домовете да бъдат необятно отворени, тъй че душите на мъртвите елементарно да си проправят път и да ги напущат.

Някои хора почитат мощно този ден и съблюдават прецизно всеки един бит. Други вземат решение само да посетят гроба и да подадат раздавка. Винаги, когато раздавате жито, питка и череши, споменавате думите: „ За Бог да елементарни! ”.

Това са едни от най-важните неща, които би трябвало да знаете и да извършите на следващия ден, на Черешова задушница!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР