Утре, 18 февруари, ще бъде въведена временна организация на движението

...
Утре, 18 февруари, ще бъде въведена временна организация на движението
Коментари Харесай

Въвеждат се промени в движението по част от булевардите и улиците в Благоевград по шествието за 150 години от обесването на Васил Левски 

Утре, 18 февруари, ще бъде въведена краткотрайна организация на придвижването по част от булевардите и улиците в Благоевград. Мерките се постановат по отношение на обред по отбелязване на 150 години от трагичната крах на Апостола на свободата.

Ограниченията са в действие на 18. 02. 2023 година от 18. 00 часа до привършване на мероприятието, като касаят следните пътни артерии:

- Бул. „ Джеймс Баучер “, в сектора от кръстовището, формирано с ул. „ Даме Груев “ до кръговото кръстовище с бул. „ Васил Левски “;

- Бул. „ Васил Левски “, в сектора от кръстовището, формирано с ул. „ Крушево “ до кръговото кръстовище, формирано с бул. „ Джеймс Баучер “;

- Ул. „ Владо Черноземски “ в частта от кръстовището, формирано с ул. „ Менча Кърничева “ до кръговото кръстовище, формирано с „ Васил Левски “;

- Ул. „ Д-р Христо Татарчев “, в частта от пресечката с ул. „ Братя Иванови “ до пресечката с ул. „ Тодор Александров “.

150 години от обесването на Васил Левски ще бъдат маркирани с факелно шествие, а началото му ще бъде сложено на 18 февруари от 18. 00 часа. То ще тръгне от пл. „ Георги Измирлиев “, пред постройката на Община Благоевград, ще продължи по ул. „ Димитър Талев “ и ще премине по основната пешеходна улица „ Тодор Александров “. Финалната локация е при бюст-паметника на Васил Левски, който се намира на едноименния площад.

Шествието ще бъде водено от кмета на Благоевград Илко Стоянов, възпитаници разнообразни учебни заведения, Общински юношески парламент, РК „ Традиция “ и представители на културни институции.

Непосредствено след него благоевградската общност ще отдаде респект на Апостола на свободата и посредством полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на националния воин.

В ритуала ще вземат присъединяване и представителна рота на 3-то Бригадно командване, както и оркестърът на Биг Бенд – Благоевград.

Община Благоевград кани поданици и посетители на града да се причислят към отбелязването на 150 години от гибелта на Апостола!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР