Утре, 13 април, Регионалният телевизионен център на БНТ Варна отбелязва

...
Утре, 13 април, Регионалният телевизионен център на БНТ Варна отбелязва
Коментари Харесай

БНТ Варна отбелязва утре 50-годишнината си с празничен ден на отворените врати

Утре, 13 април, Регионалният ефирен център на Българска национална телевизия Варна отбелязва 50 години от своето разкриване, научи Moreto.net. По този мотив, провежда празничен ден на отворените порти за своите другари, съидейници и сътрудници като част от Пролетния салон на изкуствата, проведен от Община Варна.

През целия ден гостите на РТВЦ-Варна ще могат да прегледат монтажните и апаратни зали, както и студийния комплекс. Ще могат да се допрян до процеса на подgотвяне на репортаж, каква е била телевизионната техника през годините и с какво работят публицистите, операторите и монтажистите през днешния ден. Как наподобява една преносима телевизионна станция, по какъв начин се прави директно включване от мястото на събитието и други любопитни детайлности, които нормално остават зад кадър. РТВЦ-Варна кани младите варненци и всички, които демонстрират интерес към малкия екран, да посетят Деня на отворените порти на 13 април, сряда.
Специално за феновете пред дребния екран ще има директни включвания през целия ден в предаванията на Българска национална телевизия 1 „ 100% будни “ и „ България в 60 минути “, както и по Българска национална телевизия 2 в „ Линия просвета “. В ефира на „ 100% будни “ по Българска национална телевизия 1 ще бъде показано „ мястото за селфи “ във фоайето на РТВЦ-Варна. Млади хора с интерес към телевизионната публицистика ще видят дребна галерия за техническото развиване, ще споделят свои хрумвания какви качества би трябвало да имат репортерите и какво ги притегля в тази специалност. Включването в предаването „ България в 60 минути “ по Българска национална телевизия 1 ще бъде отдадено на телевизионния грим – за какво е друг от всекидневния, какви са тънкостите и къде се учи тази специалност. Ще вземат участие възпитаници от Професионалната гимназия по текстил и фешън дизайн, които се образоват в новата компетентност „ грим “. По време на включването те ще приготвят с грим и прическа водещате и репортерите на предаването „ Линия просвета “ Силвия Русинова, Таня Кисьова и Даниела Цекова.

Предаването „ Линия просвета “ по Българска национална телевизия 2 ще бъде напълно отдадено на Деня на отворените порти и в него ще вземат участие доста другари на РТВЦ-Варна, дребни и огромни. Ученици от Националното учебно заведение по изкуствата ще рисуват по тематиката море – синевата, която сплотява всички във Варна и която по разнообразни способи през годините попада в програмата и предаванията на РТВЦ-Варна като „ Каюткомпания “, „ Черноморски набор “, „ Вечерно море “, „ Море за всички “, Програма „ Море “. Балерини от същото учебно заведение ще танцуват на фона на класическа музика, изпълнявана от квартет млади реализатори. Фолклорен танц, ще изпълнят възпитаници от Средното учебно заведение за филантропични науки и изкуство „ Константин Преславски “. Свой привет към РТВЦ-Варна ще насочат актьори, галеристи, археолози и други другари на единствената варненска телевизия. Предаването ще приключи с огромен флаш моб в двора на РТВЦ-Варна, в който ще вземат участие младежите от учебното заведение по танци „ The Center “, което се занимава с най-модерните течения в хип-хоп музиката.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР