Устройството Chronos наподобява проектор, който улавя всички движения на човека(снимка:

...
Коментари Харесай

Проектът Chronos – влизане в метавселената без хедсет


Устройството Chronos прилича проектор, който улавя всички придвижвания на индивида
(снимка: Lenovo)

Н ововъзникващият виртуален свят на м етавселената предизвика огромните играчи в ИТ промишлеността да влагат в разнообразни нововъведения, търсейки своето място в този безспорно перспективен и огромен пазар. На ревюто CES 2023 по-рано този месец Lenovo сподели нова технология за виртуална действителност без потребността от VR хедсет.
още по темата
Проектът с кодово име Chronos е еднопосочен билет до виртуалната действителност на метавселената, споделят от компанията. Иновацияте бе измежду изненадите на ревюто в Лас Вегас.

Lenovo показва устройство, което прилича проектор и улавя придвижването на цялото тяло – даже израженията на лицето, като по този метод разрешава на потребителя да управлява виртуален аватар без потребността от VR/AR хедсет.

Технологията употребява интегрирана RGB камера за дълбочина, с цел да „ улавя ” придвижванията на потребителите в действително време. Засега обаче детайлностите за Chronos са нищожни.

Chronos може да се употребява за най-различни приложения в света на метавселената
(снимка: Lenovo)

Предполага се, че новаторското устройство ще може да се употребява за сюреалистично потапящо прекарване в метавселената, основаване на VTuber аватари и даже за интензивно присъединяване във виртуални фитнес класове.

Все още не е известно по кое време Lenovo ще предложи на пазара приключен комерсиален артикул въз основата на Chronos, само че самата разработка подсказва упоритостите на компанията да бъде фактор в зараждащия се виртуален свят.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР