Уставът на ФК "Ботев" /Враца/ бе променен на проведеното днес

...
Уставът на ФК "Ботев" /Враца/ бе променен на проведеното днес
Коментари Харесай

Важни промени в устава и ръководството на Ботев /Враца/, нови хора поемат отбора /снимки/

Уставът на ФК "Ботев " /Враца/ бе изменен на извършеното през днешния ден Общо заседание. Според новия Закон за физическото образование и спорта юридически лица нямат право да вземат участие в ръководството на спортни клубове, които са нестопански организации. Поради тази причина се наложи отдръпването на Община Враца в лицето на кмета Калин Каменов, както и на четиримата общински съветници, които също бяха част от Общото заседание.
От името на клуба отпада и думата „ общински” и по този начин названието към този момент е ПФК "Ботев " /Враца/.
В Общото събраниесъщо влязоха някои от най-влиятелните предприемачи и общественици в градa – Вангел Вангелов, Илиан Цветков, Калин Петков, Иван Йорданов, Янко Миленков, Явор Георгиев, Веселин Георгиев и Христо Цветков, които имат потвърдено отношение към развиването на спорта. За ръководител бе определен Христо Илиев, а в УС влезе още и младият бизнесмен Мартин Харизанов. От предходния УС остава легендата на клуба Георги Каменов.
Кметът Калин Каменов пък бе определен за ръководител на Инициативния комитет за честванията на вековния празник на "Ботев " /Враца/ през идната пролет. Бяха разисквани няколко начинания, както и възможни противници за показателен мач, който ще бъде най-важната част от тържествата.
Калин Каменов пое ръководството на "Ботев " /Враца/ преди 4 години на 8 януари, когато единомислещо бе определен за ръководител на клуба. Под негово управление мъжкият тим измина пътя от Трета лига до елитната ни група, като изигра 135 мач, завоюва 60 от тях, а 32 пъти приключи наедно. Броят на трениращите в Ботев Враца деца се усили близо 4 пъти. Изградено бе ново изкуствено игрище, както и осветяване и три нови бранша на стадион „ Христо Ботев”.
„ Уверен съм, че "Ботев " /Враца/ остава в сигурни ръце. Като кмет на Враца и най-много като последовател на тима оставам покрай ежедневната работа в клуба. Финансирането е обезпечено, селекцията върви добре, задълженията са разсрочени и се заплащат постоянно, след седмица тимът лети за лагер в Турция, ще бъдат препоръчани контракти на най-малко двама от най-перспективните ни юноши в границите на този месец. Новото управление, треньорите на първия тим и в школата, както и футболистите ще продължат да имат цялостната ми подкрепа”, сподели пред събранието Калин Каменов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР