Установяване на глобални стандарти при здравните грижи за бременните жени

...
Установяване на глобални стандарти при здравните грижи за бременните жени
Коментари Харесай

СЗО с препоръки за грижата за бременните


Установяване на световни стандарти при здравните грижи за бременните дами и понижаване на ненужните медицински интервенции при тях. За това упорства Световната здравна организация (СЗО) , която разгласява справочник с 56 рекомендации, с които има за цел да трансформира раждането в позитивна страст за всяка бъдеща майка.

Всяка година има близо 140 милиона раждания в международен мащаб. Повечето от тях протичат без затруднения за майката и бебето. Въпреки това, през последните 20 години има процедура за повече интервенции при бременните, които преди АГ специалисте са употребявали единствено за отбягване на опасности или при лекуване на затруднения, означават от СЗО.

"Искаме дамите да раждат в безвредна среда с квалифицирани експерти и в добре оборудвани пространства “, разяснява

доктор Нотемба Симелела, помощник-генерален шеф на СЗО за фамилията, дамите, децата и юношите. Тя сигнализира, че от време на време разрастващата се медицина се намесва прекалено много в естествения поцес на раждането. „ Ако всичко се развива добре и бебето и майката са добре, не е належащо спомагателни интервенции за ускорение на раждането “, добавя тя.

Раждането на бебето е естествен физиологичен развой, който може да

мине без никакви затруднения за множеството дами и бебета. Изследванията на СЗО обаче демонстрират, че забележителна част от здравите бременни дами са подложени на най-малко една ненужна клинична намеса по време на раждането.

Подобряване на връзката и връзките сред бременните и АГ експертите по време на следене на бременноста и при раждането: опазване на поверителносттта на информацията за бременната/раждащата: опцията бъдещата майка да избере поза, в която да роди; стимулиране на естественото раждане и ограничение на приема на окситоцин по време на родилния развой. Това са част от рекомендациите на експертите, влезнали в наръчника.

Свързани публикации.. Наръчник на диабетика - бременност и диабет част 2 0 Как протича раждането? 0 Грижи за интимната връзка след раждането на детето. Семейна психотерапия с Деница Банчевска и доктор Веселин Христов 0

Всяко раждане е неповторимо единствено по себе си и прогресира с разнообразни темпове. От СЗО показват, че продължителността на първото раждане на всяка майка не би трябвало да надвишава 12 часа, като при второ дете раждането нормално трае до 10 часа. От организацията са безапелационни, че по-бавното разобличаване на шийката на матката към този момент не би трябвало да е индикация за пускане на намеса за ускорение на първия стадий от раждането.

Около 830 дами умират от затруднения по време на бременност или раждане по света всеки ден. Много от тези случаи могат да бъдат предотвратени с висококачествени грижи по време на бременност и при родилния развой. В доста бременните към момента нямат достъп до крачествени здравни грижи, показват още от Световната здравна организация.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР