Установиха замърсяване с фекални води на яз. Цонево“, където се

...
Установиха замърсяване с фекални води на яз. Цонево“, където се
Коментари Харесай

Фекални води от почивна база замърсяват яз. „Цонево“, където са Чудните скали

Установиха замърсяване с фекални води на бент. „ Цонево “, където се намира естествената забележителност ”Чудните скали. По време на инспекцията е осъществен обход към крайбрежието на бент. „ Цонево “ и е направена инспекция на почивна база „ Комплекс Дебелец “. На място е установено, че шахтата за отпадъчни води, е бетонирана и не може да бъде отворена. В непосредственост е открит бутон, посредством който се включва помпа, посредством която по тръба и инсталиран към нея пожарникарски шланг, дълъг към 15 м, се изхвърлят отпадъчните води в сухия ръкав на бент. „ Цонево “ в храстовидна растителност.
Експерти от Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ (БДЧР), Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) и Регионалната лаборатория към Изпълнителната организация по околна среда (ИАОС), са направили инспекцията по подаден сигнал за вливане на битово-фекални води в язовира, на територията на с. Дебелец, общ. Дългопол, оповестиха от БДЧР.

На мястото на заустването се усеща неприятна миризма на битово-фекални води.

На сдружението наемател е издадено наставление в неотложно да демонтира помпата, инсталирана в шахтата и да отстрани пожарникарския шланг и тръбата преди него, служещи за изтласкване на отпадъчни води в сухия ръкав на бент. „ Цонево “, след което в период до 17 август 2020 година да уведоми Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна.

Представителят на компанията е отказал да получи протокола. По поръчка на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна е осъществено пробонабиране на крайната точка на подаваните води от пожарникарския шланг, подари липса на води в шахтата при инспекцията.

По поръчка на БДЧР е защита една водна проба от водите на язовира пред почивната база. Резултатите от взетите водни проби ще бъдат оценени от Регионална лаборатория - Варна и след приемането им навреме ще бъдат оповестени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР