Там се очакват френският държавен глава Еманюел Макрон, вицепрезидентът на

...
Там се очакват френският държавен глава Еманюел Макрон, вицепрезидентът на
Коментари Харесай

Швейцария домакинства днес и утре среща на върха за мир в Украйна

Там се чакат френският държавен глава Еманюел Макрон, вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис, немският федерален канцлер Олаф Шолц и японският министър-председател Фумио Кишида.

 

Конференцията в Швейцария се случва незабавно след срещата на върха на Г7 в Южна Италия, на която водещите международни стопански системи позволиха потреблението на приходите от замразените съветски активи за нова помощ на Украйна.

В Швейцария към този момент дойде украинският водач Володимир Зеленски. Очакват се водачи и високопоставени дипломати от близо 100 страни и организации от целия свят. Целта " е да се въодушеви предстоящ кротичък развой и да се разработят на практика стъпки към подобен развой ", показва швейцарското външно министерство.

 

" Всички страни участнички би трябвало да допринесат със своите хрумвания и визии за обективен и дълготраен мир в Украйна ", посочи швейцарският президент Виола Амхерд.

Домакинът предложения повече от 160 делегации, само че не и от Русия, а Китай солидарно отхвърли присъединяване. Преди дни немският федерален канцлер Олаф Шолц изрази мнение, че конференцията не е начало на мирни договаряния.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР